Campanie electorală cu cătușe!

0



Luptă electorală acerbă pentru fotoliul de primar, la Primăria Mărăcineni! După ce Stelian Crăciun, cumna­tul actualului edil, Nico­lae Dascălu, a ajuns în arest, un alt politician a petrecut o noapte în celulă, la IPJ Argeș. Estevorba de șeful PNL Mărăcineni, Marian Po­pescu, bărbatul care l-a reclamat pe Stelian Cră­ciun. Cei doi au fost eliberați, fiind plasați sub control judiciar după ce s-au acuzat reciproc de loviri și amenințări. În cazul lui Stelian Crăciun, anchetatorii nu au avut o singură sesizare. Se spu­ne că au fost trei persoa­ne care s-au plâns că ar fi fost amenințate și șan­ta­jate de afacerist.


După cum am anunțam din numărul trecut, joi după-amiază au avut loc percheziții acasă la Stelian Crăciun, cumnatul actualului primar al comunei Mărăcineni Nicolae Dascălu. Edilul candidează pentru un nou mandat ceea ce l-a determinat, se pare, pe Stelian Crăciun să treacă la artileria grea. Acesta este acuzat că în mod repetat i-ar fi amenințat pe adversarii politici ai actualului primar pentru a-i determina să se retragă din cursa electorală. La rândul lui candidat la Primăria Micești unde își are domiciliul, Stelian Crăciun pare mai preocupat de contracandidaţii cumnatului său. Cel puțin așa reiese din plângerea depusă împotriva lui de Marian Popescu, președintele PNL Mărăcineni. Acesta îl acuză pe Stelian Crăciun de loviri și alte violențe, amenințare, șantaj și hărțuire. „Astfel, numitul Crăciun Stelian, folosind mijloace de comunicare la distanță, respectiv mesaje telefonice și apeluri telefonice mi-a transmis afirmații neadevărate, amenințări cu acte de violență fizică împotriva mea și a altor membri din cadrul Partidului Național Liberal, am fost hărțuiți permanent de către sus-numit, sens în care au fost depuse mai multe plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Amenințările primite prin intermediul mesajelor telefonice au fost puse în practică de către acesta în seara zilei de 19.08.2020 când împreună cu membrii Partidului Național Liberal Mărăcineni ne-am întâlnit la sediul partidului situat la blocuri Mărăcineni în vederea planificării de activități pentru perioada ce precede campania electorală. În acest timp, C. C. (persoană ce este permanent în anturajul lui Crăciun Stelian) care conducea autoturismul marca Ford (…) mă urmărea permanent, sens în care mă fotografia și vorbea la telefon…”, scria acesta în reclamaţie.
Reţinut pentru 24 de ore
Potrivit plângerii, în aceeaşi seară, a avut loc un incident direct cu cel acuzat.”… Crăciun Stelian a început să mă amenințe și înjure atât pe mine cât și pe membrii partidului, să nu mai facem campanie electorală folosind următoarele cuvinte și expresii jignitoare pentru a ne șantaja și pentru a induce o stare de panică în rândul membrilor PNL lucru care s-a și întâmplat, aceştia nu mai au curajul să iasă în campanie: „Vă fac eu”, „ O să vedeţi cine sunt eu” (continuînd cu o serie de înjurături ce nu pot fi fi reproduse)”. Reclamantul mai susţine că Stelian Crăciun l-a lovit cu pumnul în ureche şi l-a ameninţat că îl va infecta cu COVID -19 de care a suferit recent. „Acesta ne-a amenințat și șantajat că ne va face dosare penale dacă mai continuăm activitatea de partid, având o atitudine violentă fizic și verbal,  necontenind cu o ploaie de amenințări cu moartea și înjurături la adresa noastră”, a mai scris Marian Popescu în plângere. Întreg incidentul ar fi avut loc de faţă cu mai mulţi martorii. De altfel, la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Piteşti au mai fost depuse plângeri privind ameninţarea şi şantajul, ceea ce a dus la organizarea de pecheziţii şi reţinerea lui Stelian Crăciun pentru 24 de ore, joi seara. Vineri acesta a fost eliberat sub control judicar de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, unde este instrumentat dosarul.
A doua reţinere…
Vineri, în ziua în care Stelian Crăciun părăsea arestul, poliţiştii Secţiei Rurale Bascov l-au dus la audieri pe Marian Popescu. Acesta era acuzat de Stelian Crăciun de loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În plângere, Crăciun susţinea că şeful PNL Mărăcineni l-ar fi atacat tot în seara de 19 august împreună cu alţi colegi de partid, lovindu-l. Practic fiecare dintre cei doi vorbeau despre acelaşi incident acuzându-se reciproc. Oamenii legii au emis pe numele lui Marian Popescu o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, vineri seara. Sâmbătă acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.
Procurorul a dispus împotriva lui Marian Popescu măsura controlului judiciar, fiind eliberat. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.