Piept de curcan cu prune

0



TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 60 min
Gata în: 1 ore, 40 min
INGREDIENTE:
500 gr. piept de curcan
400 gr. prune
300 gr ciuperci
150 gr. alune
sare
piper negru şi roşu
Pentru sos
100 ml vin alb dulce
1 ceapă roşie
30 gr. unt
3 linguriţe ulei de măsline
boia dulce şi iute
cimbru verde pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
1. Se porţionează pieptul de curcan în 7-8 felii, care se bat bine cu ciocanul de şniţele, se ung cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-un bol şi se lasă la rece acoperite cu folie de plastic.
2. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită.
3. Se stropesc alunele decojite cu apă şi cu sare şi se bagă în cuptor să se rumenească.
4. Prunele se spală, se scot sâmburii şi se decojesc. Separat, într-o cratiţă, se topeşte untul, se toarnă uleiul şi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se lasă să se înmoaie şi, între timp, se toacă ciupercile mărunt. Se amestecă cu ceapa călită şi se lasă să se înăbuşe la foc mic.
5. Se stropesc cu vinul dulce, se adaugă prunele şi alunele, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se obţine o compoziţie consistentă. Se scot bucăţile de curcan, se umplu cu compoziţia de prune şi se rulează. Se aşază în tavă, se stropesc cu vin şi ulei şi se bagă la cuptor.
Se servesc ornate cu feliuţe de ciuperci şi de prune şi frunzuliţe de cimbru.