O victorie și un eșec cu CSM Oradea

0
0



Baschetbaliștii de la BCM U FC Argeș Pitești au disputat acum câteva zile primele două meciuri de verificare dinaintea începerii noului sezon competițional. Echipa pregătită de Tudor Costescu a întâlnit în deplasare pe CSM Oradea, campioana României.


În primul meci, piteștenii s-au impus cu 82-79, însă l-au cedat pe al doilea cu 70-71. În primul meci. Gary Talton a fost cel mai bun jucător al piteștenilor, reușind 17 puncte și 6 pase decisive. Goran Gajovic a adăugat 13 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Uță a terminat cu 11 puncte iar Jevtovic și Voinescu au marcat fiecare câte 10 puncte. Dragan Zekovic a fost principalul remarcat al gazdelor cu 24 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Aaron Broussard și-a trecut în cont 10 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. În cel de-al doilea amical, Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator pentru Oradea, cu 16 puncte, Aaron Broussard a adăugat 15, iar Giordan Watson a marcat 12. De partea cealaltă, Goran Gajovic a avut 17 puncte, Gary Talton a adăugat 14 puncte, iar Nikola Jevtovic a reușit 12 puncte pentru Pitești.
Costescu: ”Încercăm să ne adaptăm situației”
Tudor Costescu, antrenorul BCM U FC Argeș Pitești, a tras câteva concluzii despre perioada de pregătire a echipei sale. Tehnicianul argeșenilor care este și selecționerul naționalei de seniori a României a vorbit și despre lotul de jucători cu care echipa sa de club va aborda stagiunea 2020-2021: ”Au fost câteva săptămâni de pregătire foarte grele, cel puțin din punct de vedere profesional, pentru că ne-a fost foarte greu să ne adaptăm la situația în care ne aflăm în ceea ce privește măsurile de igienă și prevenție, dar mai ales din punct de vedere sportiv. Să avem sportivi care nu au activat practic în colectiv, ceea ce este natura și esența baschetului, de mai mult de 4 luni a fost o reală provocare…Este foarte greu să pui piesele înapoi împreună, mai ales dacă este un colectiv nou. E foarte greu să îi faci să se reacomodeze cu specificul jocului. De asemenea, este foarte greu să își recâștige etica muncii și să își refacă programul natural și specific meseriei…să se reobișnuiască cu contactul sau cerințele antrenorului, ce înseamnă o ceartă sau poate o laudă…sunt niște chestiuni foarte dificile, însă mă bucur că am ajuns în situația de a disputa un meci, fie el și amical. Avem în structura echipei din acest an un mix de jucători străini cu experiență, jucători români tineri, care deși sunt ieșiti din regula u23 sunt jucători care abia au 23 de ani sau cel mult 24. Avem si jucători sub 23 de ani, mai puțin important va fi numele sau vârsta ci faptul că ne dorim ca echipa să performeze, dar în același timp prin valoarea lor individuală o să reușească să confirme și să se dezvolte și din punct de vedere individual” a spus Costescu, conform baschet.ro. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.