Condamnat că a racolat o fetiță de 10 ani

0

  • Părinți aveți grijă de copilele voastre!



Un tânăr, în vârstă de 19 ani, din județul Maramureș, a racolat o fetiță în vârstă de 10 ani, din Pitești. Individul a avut convorbiri online cu fetița, elevă în clasa a III-a, făcându-i propuneri indecente. A fost judecat însă legea s-a dovedit extrem de „prietenoasă” cu tânărul. A primit o condamnare, de tot râsul, pentru că atât permitea limitele prevăzute de Codul Penal. Judecătorii au avut grijă însă și i-au dat perioada maximă de supraveghere. Dacă mai comite vreo altă infracţiune, va ajunge în spatele gratiilor.


În luna iulie a anului trecut, Alex Grigore T., de 19 ani din judeţul Maramureş, a accesat o aplicaţie pe internet şi a contactat o fetiţă în vârstă de 10 ani din Piteşti. A urmat un dialog, timp în care tânărul i-a făcut avansuri, i-a propus copilei să se întâlnească spunându-i că ar vrea să o vadă şi să o „sărute pe guriţă”. A mers mai departe de atât făcându-i propuneri indecente. Copila s-a speriat şi, de frică, le-a mărturisit totul părinţilor care nu au stat pe gânduri ci au mers la Poliţia Municipiului Piteşti şi au reclamat totul. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au demarat cercetări, astfel că, în luna august l-au depistat pe Alex Grigore T. şi au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, sub acuzaţia de racolarea minorilor în scopuri sexuale. A doua zi, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti a dispus măsura controlului judiciar împotriva inculpatului. Tânărul maramureşean a fost trimis în judecată, iar zilele trecute Judecătoria Piteşti a dat sentinţa. „Condamnă inculpatul T. A. G. la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale (…) fixează termen de supraveghere de 4 ani.” Se preciyeayă în sentinţă. Tânărul are o serie de obligaţii ce vor trebui respectate. Are interdicţia de a lua legătura cu fata sau familia acesteia. În plus, este obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii  în cadrul Primăriei Comunei Mireşu Mare sau Consilului Local al Comunei Mireşu Mare. Magistraţii au menţinut măsura controlului judiciar până când sentinţa va rămâne definitivă, decizia dată de Judecătoria Piteşti fiind cu drept de apel.
Supravegheat 4 ani!
Pedeapsa poate părea mică, având în vedere fapta şi faptul că este vorba de o fetiţă în vârstă de 10 ani. Magistraţii piteşteni s-au încadrat la mijlocul limitei de pedeapsă. Codul Penal prevede că : „Fapta persoanei majore de a-i propune unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani să se întâlnească, în scopul comiterii unui act dintre cele prevăzute în art. 220 (n.r actul sexual cu un minor) sau art. 221 (n.r coruperea sexuală a minorilor), inclusiv atunci când propunerea a fost făcută prin mijloacele de transmitere la distanță, se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă”.
Judecătorii au ținut cont de gravitatea faptei și au dispus  perioada maximă de supraveghere, respectiv 4 ani. Dacă va comite o nouă infracţiune în cei patru ani, va primi o condamnare cu executare şi va trebui se execute ambele pedepse, alăturat. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.