Doliu în lumea apicultorilor argeșeni!

0
0

  • Alexandru Gheorghe, președintele ACA Argeș,  a trecut în neființă



Este doliu în rândul crescătorilor de albine din județul nostru, după ce sâmbătă, președintele Asociației Crescătorilor de Albine – Filiala Argeș,  Alexandru Gheorghe a încetat din viață. Dumnealui avea 71 de ani și în urmă cu doi ani suferise un accident cerebral.


Se pare că a suferit de această dată, un infarct care i-a fost fatal. Înmormântarea a avut loc ieri la Budeasa, în comuna sa natală.
„Este o mare pierdere pentru noi”
Vicepreședintele Filialei Argeș a Asociației Crescătorilor de Albine  și directorul Apicola, Cristi Marinescu a avut numai cuvinte alese la adresa celui care i-a fost mentor: „ L-am cunoscut pe domnul Alexandru Gheorghe în anul 1983, cînd m-am înscris în asociație și dumnealui era deja membru. A condus peste 25 de ani această asociație care numără în prezent  200 de membri cotizanți , și a predat foarte multe cursuri de apicultură în cadrul cărora cei interesați au aflat tainele creșterii albinelor. Pentru dumnealui, apicultura a fost o moștenire de familie și tatăl său, Alexandru Ion fiind un mare apicultor. A luptat intens pentru drepturile apicultorilor și era un om cu suflet mare. Deținea peste 130 de familii de albine.  A luptat împotriva neonicotinoidelor și altor substanțe care au fost considerate toxice pentru albine.  Moartea dumnealui  este o mare pierdere pentru noi. Era omul pe care te puteai  baza oricând.  Îi vom duce un ultim omagiu și vom păstra vie amintirea sa”. Domnul Alexandru Gheorghe și-a dedicat întreaga viață apiculturii și a fost trup și suflet pentru asociația pe care a condus-o.  Dumnezeu să-l odihnească în pace! I.Ivănoiu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.