Control la examinatorii de la Permise

4
4



Judeţul Argeş se numără printre judeţele cu cea mai mică rată de promovare a examenului de obţinere a permisului auto. Din acest motiv, ieri la Prefectură a avut loc o întâlnire în cadrul căreia a fost luată decizia înfiinţării unei comisii de control. Vor fi luate la puricat atât şcolile de şoferi pentru a se stabili dacă sunt instruiţi bine candidaţii dar şi examinatorii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.


Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că judeţul Argeş are o rată de promovare sub 30% a candidaţilor care dau examen pentru obţinerea permisului de conducere. Astfel, judeţul nostru a picat în cealaltă extremă după cazul de corupţie de la Serviciul Permise, când se dădeau permise contra cost. Există voci care susţin că lucurile nu ar fi „curate” în ceea ce priveşte examinarea practică acolo unde sunt picaţi cei mai mulţi dintre candidaţi. Se ştie că după ce este respins la examen, elevul este nevoit să plătească ale ore unui instructor auto pentru a-şi îmbunătăţi cunoştinţele. De aici şi bârfele! Ca să pună capăt speculaţiilor şi suspiciunilor, prefectul Emanuel Soare a dispus formarea unei comisii de control. Prefectul Emanuel Soare, a anunțat formarea comisiei mixte, până la sfârșitul săptămânii, pentru verificarea activității școlilor de șoferi și a examinatorilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor. Ieri a avut loc o întâlnire între prefectul Emanuel Soare, subprefectul Andrei Ciungu și șeful Inspectoratului Județean de Poliție, Mihai Neagoe, directorul ARR Argeș, Florin Ciuleanu, directorul RAR Argeș, Adrian Ionică și Vasile Chiroiu din partea ISCTR, în cadrul comisiei pentru siguranța circulației.
Verificări şi la instructorii auto
“Subiectul permiselor este unul fierbinte, care trebuie să-și găsească rezolvarea. Rata de promovare în Argeș, la examenul pentru obținerea permisului de conducere, este mult sub media națională. Unii examinatori au o rată de promovare foarte mică și vrem să vedem care sunt motivele. Prin ordin al prefectului, vom face o comisie mixtă să verificăm cum își fac datoria școlile de șoferi. În paralel, examinatorii vor fi monitorizați și instruiți pentru a exista o abordare unitară, să se elimine orice fel de subiectivism. Avem în vedere și un schimb de experiență cu alte județe, să scurtăm cât mai mult perioada dintre proba teoretică și cea practică”, a declarat prefectul Emanuel Soare. M.Sandu; Foto C. Tudor


4 COMENTARII

  1. Foarte târziu,acea activitate trebuia verificată de acum un an.Daca pici sala prima dată, la revedere programare pentru oraș. Pe luneta fiecare masini de Scoala ar trebui menționată rata de promovare si sa vedeti cum boierii instructori alimentează pe banda rulantă.

  2. Pai daca i au lasat sa ” taie si sa spanzure”!
    Nu mai au simtul masurii, isi bat joc de parca ar examina roboti , nu oameni!

    Uitati va, fratilor ce se intampla si in celelate judete si trageti concluzii corecte!
    Au ajuns „mai catolici decat papa”!

  3. E simplu, numai daca te uiți in trafic vezi ce specimene, libidinoși de instructori au drept scop învățarea cursanților in a conduce un autovehicul. Mulți s-au făcut instructori ca sa mai prindă si ei ceva…sa facă sex cu fetele, să fim serioși, sunt instructori care habar nu au sa conducă in trafic, nu mai vorbim de reguli de circulație, ăștia sunt cei care predau lecții de conducere.

  4. Pentru SOFERUL: nu e asa cum zici. Cred ca ai luat permisul pe bani, la Pitesti. Precis esti profesionist. Si sunt sigur ca esti zmeu in trafic, toti gresesc pe langa tine.
    De unde stii ce pregatire au, de ce consideri ca sunt libidinosi? Am vazut ca politistul cutare sau cutare a tras de femei, nu instructorul auto (sunt articole in ziare).
    Pentru comentarii: de BULGARU (politist-examinator) ati auzit? Are rata cea mai mare de respinsi si cele mai multe reclamatii. Nu cred ca el a examinat toti „prostii” cazuti.
    De rezolvat, in privinta asta, nu se va rezolva nimic. Politicieni care verifica directori sau politie care verifica politisti…niciodata! Daca era o alta societate, institutie, cu conditiile de examinare care sunt la Pitesti nu primea aviz de functionare.
    Si ca un fapt divers: daca examinati politistii veti vedea ca multi dintre ei nu mai trec examenul auto, daca n-ar avea masinile inscriptionate ca sa-i fereasca ceilalti participanti in trafic ar fi prapad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.