Polițiștii în stradă, la protest!

2



Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din IPJ Argeş au protestat ieri, vreme de trei ore, în Piaţa Vasile Milea, din Pitești. În jur de 100 de oameni ai legii în activitate sau pensionari din cadrul MAI şi-au manifestat în acest fel nemulţumirile faţă de deciziile luate de Guvern privind plafonările salariale.


Polițiștii din Sindicatul Europol au organizat mai multe proteste la nivel național, începând din data de 14 ianuarie în fața prefecturilor din mai multe județe, acolo unde sindicatul are organizații puternice dar și în fața MAI. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că, printr-o ordonanță de urgență adoptată de Guvern, se renunță la măririle salariale și se plafonează salariile în sistemul bugetar, mai mult nu vor fi date nici vouchere de vacanţă. Asta deși unii polițiști au salarii mari și se pot pensiona la 50 de ani. „Nu vrem privilegii! Nu vrem majorări salariale, vrem predictibilitate în sistemul de salarizare! Vrem respect pentru pensionari, nu ordonanțe care sfidează legile in vigoare”, spun protestatarii care s-au strâns ieri la Piteşti în faţa Prefecturii. Aceştia au scandat : „Hoţii, hoţii!”
„Sunteţi mai hoţi decât toţi hoţii!”
„Vreţi să ne umiliţi mai mult de atât? Vreţi să ne aduceţi la sapă de lemn? Coborâţi alături de noi! Munciţi, cot la cot, alături de oamenii din minerit, din industrie, din comerţ, alături de poliţişti, cărora li s-au tăiat toate drepturile pe următorii doi ani. Domnilor PNL-işti, USR-işi, domnilor UDMR-işi, sunteţi la putere să ne faceţi rău? Chiar dacă vă uitaţi la noi de după perdele, ştim ce face Instituţia Prefectului, ştim ce atribuţii are domnul prefect Emanuel Soare şi ştim ce putere are ca să transmită probleme pe care noi le suportăm de la angajator! Indiferent că este privat sau bugetar, ele sunt aceleaşi. Aş dori să transmit către doamna ministru Turcan, către domnul ministru al Finanţelor Publice, către domnul prim-ministru Câţu: Să nu credeţi că ne-aţi prostit! Spuneaţi despre guvernările anterioare că sunt hoţi. Credeţi-mă aţi demonstrat, în două luni şi jumătate, că sunteţi mai hoţi decât toţi hoţii! În momentul în care simţim pe pielea noastră şi pe buzunarele noastre ura şi duşmănia pe care o transmiteţi românului, iată că şi noi încet, încet ne trezim!”, le-a strigat din Piaţa Milea, guvernanţilor, Cecilia Tatia, lider de sindicat al poliţişilor din Argeş.  M.Sandu; Foto C.Tudor