Jos labele de pe Ziua Femeii!

10

  • Din punctul meu de vedere



Trebuie să îmi recunosc slăbiciunile și mărturisesc public, deși nu știu pe câți oameni i-ar putea interesa starea mea psihică, dar bănuiesc că din moment ce unii mă citesc e posibil să vrea să știe cum sunt pe interior, că adesea fac mici crize de anxietate.


Anxietatea, după cum se cunoaște, apare mai ales la orele serii și ale nopții, de aceea se și numește vesperală, fiind un fel de teamă fără obiect, iar dacă vrei să scapi de această râie psihică e bine să vezi care ar putea fi cauza.
Cauza, în situația mea, pare a consta în erupția corectitudinii politice în occident. După cum poate ați aflat, chiar în prima zi a anului acesta, Nancy Pelosi, președinta Camerei Reperezentanților din SUA, a anunțat intenția de a schimba regulamentul Camerei în sensul că nu vor fi folosite decât substantive neutre pentru a-l desemna pe președintele acestui for, iar în discursuri nu se va mai putea spune: tată, mamă, fiu, fiică, nepoată, nepot, soț, soție, acești termeni urmând să fie înlocuiți prin cuvintele părinte, copil, rudă, rudă prin alianță etc.
Cum mai poți dormi bine văzând această situație ?
În anii 80 ai secolului trecut, când mi-am petrecut o scurtă perioadă de viață la Paris, era în floare mișcarea feministă, iar domnișoara la care locuiam avea o bibliotecă plină de cărți privitoare la drepturile femeii.
Pentru mine, drepturile femeii nu aveau nevoie de o campanie pentru schimbarea mentalităților, credeam că sunt drepturi naturale, dar ce e interesant este că nu a trecut mult timp și acest curent, feminismul, născut tot în America, ajunsese în Franța și urma să inunde și spațiul Europei de Est.
Sunt sigur că nebunia doamnei Nancy Pelosi se va rostogoli și peste România într-un timp relativ scurt, iar la noi va cunoaște forme paroxistice, fiindcă întotdeauna vrem să fim slugarnici și mai catolici decât Papa.
Vom încerca să vorbim neutru, să nu mai spunem doamnă și domnule, să renunțăm la Ziua Femeii, să-i încurajăm pe copii să își schimbe sexul și chiar să își înceapă viața sexuală de la grădiniță, să-I dăm afară din literatură pe Eminescu, fiindcă era sexist, să achesăm la toate aceste nebunii.
Dați-mi voie să am o explicație vizavi de acest fenomen, dincolo de stângism și Școala de la Frankfurt, anume că se bazează pe inculții lumii, iar fenomenul s-a dezvoltat natural. Păi, îmi imaginez ce ar fi fost dacă atunci când eram student și veneau examene grele, cineva ar fi anunțat că există peste stradă o facultate care îți dă diplomă fără să înveți, iar cu respectivul petec de hârtie poți ajunge chiar ministru. Cred că jumătate dintre colegii mei ar fi trecut strada la acea facultate.
Proștii și inculții pământului, cei cărora incultura le-a mâncat sufletul bunul simț, se simt ca în Paradis în această atmosferă.
Am plecat de la o mărturisire și am schițat câteva idei pentru a ajunge la momentul în care am găsit un pai de care să mă agăt ca înecatul.
Doamna Doina Uricariu, poet și eseist de mare rafinament, trăitoare la New York de mulți ani, scrie următoarele:
x
” Cred că au început să se adune suficiente dovezi care demonstrează o agresiune, o insurecție, ca să folosesc sintagma preferată a democraților împotriva culturii majore, a drepturilor consfințite de Constituția Americii și de bun simț.
Capitoliul este casa Poporului, cultura este Casa universală a popoarelor, nu a profesorilor ignoranți din universități, nu a ziariștilor și nu a organizațiilor marxiste, socialiste, obsedate de culoarea pielii și de gender.
Cultura universală nu a rejectat mari artiști care au fost homosexuali, lesbiene, alcoolici, etc. Ceea ce trăim acum este o cenzură ajunsă la paroxism în care minorități vor să dicteze majorităților în toate domeniile, o perioadă sinistră în care în locul meritocrației e pus steagul mediocrației promovat pe criterii de nișă. Arhitectura universală trebuie să asculte de dictatul nișelor, cotloanelor și rasismului promovat de promotorii cultului anti-familie, anti-religie, anti-tradiție.
Agresivitatea, ignoranța și discursul politic oportunist îmbrățișează un război psihologic și material fără precedent împotriva Constituției și normalității. Programele școlare sunt dictate de impostori și campioni ai spălării de creiere.
E momentul ca să reacționăm. Puternic. Dacă vom privi cu brațele în sân această concertată apocalipsă a cenzurii și elucubrațiile unor demolatori, vom lăsa copiilor noștri o lume, în care valorile nu contează, familia, tradiția marii artiști și scriitori universali, o lume de slogane penibile, de excluderi și demolări continue.
Am citit cu stupoare că rigoarea, știința și matematica sunt rasiste. Cel mai violent rasism în secolul XXI îl promovează ignoranța și puzderia de inepte manifeste socialist-marxiste promovate de cei care vor să ne spele creierele ca să ne transforme în niște retardați civici, etnici, umani și universali.”
x
Mă agăț, cum spuneam, ca înecatul de pai de acest îndemn la revoltă fiindcă nu îmi pot imagina pentru copiii noștri o lume fără familie, religie și tradiție, fără normalitate psihică, biciuită de țipetele isterice ale celor care vor să ne impună concepția lor schiloadă despre lume și viață. Citind însă opinia doamnei Uricariu, un lucru sare în ochi și anume ideea că trebuie să ne revoltăm, nu să tăcem din compromis.
Mesajul doamnei Doina Uricariu și alte mesaje de acest fel trebuie diseminate, share-uite, spuse de la om la om, pentru a ne arăta nouă înșine că nu suntem puțini în revoltă.
Dacă nu vom proceda astfel, printre altele, vom vedea dispărând Ziua Femeii, a Mamei, ni se va sugera că dacă vrei să fii om cumsecade trebuie să nu mai vorbești despre femeie și bărbat.
Să fie la ei, dacă așa vor.
În concluzie și preventiv, spun:
Jos labele de pe Ziua Femeii, jos labele de pe tradiție, cultură, familie, iubire și credință, patrie și umanism.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


10 COMENTARII

  1. Bine scris, d-le ziarist.

    Dar la indemnul din articol de a ne revolta acum cand nu e prea tarziu, imi permit sa intreb:

    Cu cine sa ne revoltam?

    Raspunsul asteptat ar fi: cu acea parte a poporului roman care mai tine la valorile traditionale precum familia, religia etc.

    Totusi tin sa rememorez cu tristete ca poporul nostru a avut sansa sa se revolte impotriva acestor curente anti-traditionale cu ocazia Referendumului pentru Familia Normala din 2018,
    iar prezenta la vot a fost de 21% (sub pragul de 30%, prag scazut la acest nivel cu cativa ani inainte de referendum).

    Drept circumstante atenuante as mentiona ca problema stabilirii procentului de participare la vot se loveste de problema mai spinoasa a stabilirii exacte a numarului de cetateni cu drept de vot, in conditiile in care circa 2-3 milioane de romani locuiesc in strainatate si si-au pastrat dreptul de vot.
    Dar dreptul de vot este foarte greu de exercitat in diaspora, datorita distantelor mari de parcurs pana la cele cateva sectii de votare din tara respectiva.

    A doua problema a revoltei propuse este daca decidentii politici vor tine cont de dorinta poporului. Sa ne aducem aminte ca am avut un referendum pentru reducerea numarului de parlamentari la 300, referendumul a trecut cu succes, dar parlamentarii nu au implementat legislatia ceruta de acesta.

  2. La multi ani tuturor femeilor, cititoare sau, de ce nu, comentatoare!
    Nu mi-e teama ca vor disparea sarbatorile consacrate, mi-e frica sa nu ne trezim ca se va propune, de exemplu, „Ziua deputatei”, in semn de pretuire a ideilor minunate (chiar si plagiate) ale mult laudatei deputate de Arges…
    As mai comenta in legatura cu individul care ,din nou, foloseste acelasi limbaj suburban, abject, la adresa unor oameni pe care nu-i cunoaste, dar care nu-i impartasesc admiratia pentru Smeoreanu, Dragnea sau Dancila. Da, ati ghicit, este vorba de individul despre care si alti comentatori spuneau ce este narcisist, jigodie, nesimtit, prost crescut, mult prea plin de propria persoana, etc. Toti au dreptate! Individule, sa-ti fie clar, nu-ti permitem sa ne tratezi asa cum, n-am nici o indoiala, iti tratezi familia, cunoscutii sau alti apropiati. Pentru ca e clar, esti un frustrat, un rebut al societatii, unul pe care il evita toti!
    Stiu ca vor curge invectivele, sunt imun, nu ma ating deloc cele scrise de indivizi de speta asta, incurabili si needucabili!

      • Ha, ha, ha, îi urați lui Coco la mulți ani de ziua femeii, ce vreți să insinuați, mai și râdeți…

    • Vai, domnul Coco ,ce frumos ați învățat sa scrieți…Doamne, nu-mi vine sa cred câtă simplitate, gingășie si bun simt se împletesc ca o cununa printre rândurile așternute de dvs.
      Aproape ca am lăcrimat citind comentariul dvs. iar ecranul laptop-ului s-a aburit efectiv de plăcere si de emoție ! Sunteți real ? Sunteți chiar dvs. d-le Coco ???

      • Asta crezi tu că este un text ironic?
        Măcar nu mai este injurios. Ține-o tot așa, poate înveți în timp s-o faci (fă-o măcar și așa!) și să scăpăm de limbajul execrabil.

        • Cat ești de prost !!! Incredibil de prost !!! Inimaginabil de prost !!!! Pierdut printre prostii actuali de notorietate, imensa majoritate in guvernul României.

  3. Doar două întrebări, simple: cum putem să-i numim/caracterizăm pe politicienii care, la Referendumul pentru familie, i-au incitat pe cetățeni să nu-l voteze, spunând că este pentru Dragnea? Dar pe simpatizanții lor?

Comentariile sunt închise.