Evaziune prin societăţi de tip fantomă!

1



Cinci bărbaţi, liderul fiind un cetăţean truc care deţine o societate în Slatina, judeţul Olt, au fost trimişi în judecată fiind acuzaţi de evaziune fiscală în formă continuată. Procurorii le-au reţinut celor cinci şi circumstanţe agravante după ce în cursul anchetei s-a stabilit că aceştia au format un circuit folosind firme de tip fantomă cu scopul de a obţine de la stat TVA şi un impozit pe profit mai mic.


„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și agravată. Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2013-2015, un bărbat de 41 de ani, cetățean turc, cu domiciliul în Slatina, județul Olt, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din domeniul construcțiilor ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii de bunuri de la 6 societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, cu sediile în județul Argeș și alte județe, administrate de 4 persoane de cetățenie română. Prejudiciul adus bugetului statului în valoare de peste 1.500.000 de lei, pentru recuperarea căruia a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale celor în cauză. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată a celor 5 persoane” a declara Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş, referitor la acest caz.
Facturi de la firme fantomă
Ancheta a fost demarată de poliţiştii argeşeni după ce au depistat un om de afaceri din Argeş care făcea parte din reţeaua folosită de T.T. de 41 de ani din Slatina , cetăţean turc. Când ancheta a fost extinsă, s-a stabilit că turcul avea patru complici, respectiv T.M., de 36 de ani, din comuna Poiana Lacului, D.D., de 37 de ani, din comuna Babana, C.L., de 34 de ani, din comuna Milcov, judeţul Olt şi I.A., de 36 de ani, din comuna Tomșani, judeţul Vâlcea. Deşi cunoşteau faptul că partenerul lor de afaceri comite infracţiuni, i-au dat ajutorul. În timpul anchetei oamenii legii au descoperit facturi de la firme fantomă din Argeş, Ilfov, Bucureşti și Vâlcea. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.