Jandarm în arest!

0
0



Cazul bărbatului ucis în timpul intervenţiei brutale a oamenilor legii, a luat o nouă întorsătură. Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, a anunţat că unul dintre jandarmii participanţi la imobilizare a fost reţinut. Acesta este acuzat de lovituri şi vătămări cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă. Colegul său, cel de-al doilea jandarm care făcea parte din patrulele mixte, este cercetat în stare de libertate pentru purtare abuzivă. Tot ieri, Curtea de Apel Piteşti a dispus arestul la domiciliu pentru cei doi agenţi de poliţie arestaţi preventiv zilele trecute.


Dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a fost preluat marţi, de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Deşi cei doi jandarmi aveau calitatea de martori, miercuri aceştia au fost audiaţi şi de procurorii militari care au dispus schimbarea încadrării. A fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva unuia dintre ei, acesta fiind reţinut, celălalt fiind cercetat în stare de libertate.
Procurorii militari au numit intervenţia „acţiune violentă”
Într-un comunicat de presă remis de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se preciza: „La data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost înregistrată cauza penală declinării competenţei dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunile de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin.1.şi 2 din C.Pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C. pen, presupus a fi săvârşite de către doi subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Basarab I”, în coautorat cu doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti. În cauză, la data de 21.04.2021 procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte şi reţinerea pentru 24 de ore a unuia dintre militarii jandarmi. În fapt, s-a reţinut că, la data de 16.04.2021, cei doi militari jandarmi, aflaţi în misiune de patrulare mixtă, împreună cu două echipaje de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş-Poliţia Municipiului Piteşti, au intervenit la o terasă aflată în incinta Autogării SUD Piteşti. La faţa locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenţi de poliţie au acţionat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o acţiune violentă, soldată cu decesul victimei. La acest moment în cauză, agenţii de poliţie care au acţionat în contextul mai sus menţionat se află în stare de arest preventiv. Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză….”
Erau subofiţeri de 3 ani!
Subofiţerul reţinut are 23 de ani şi a absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, în anul 2018, fiind încadrat la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tulcea în iulie 2018. În martie 2019 a fost transferat la IJJ Argeş şi are gradul de sergent major. Celălalt jandarm, cercetat în stare de libertate pentru purtare abuzivă are 26 de ani, este promoţie 2018, la fel cu colegul său, şi a venit la IJJ Argeş în august 2019. Acesta din urmă are calitatea de suspect pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă. Dacă va fi pusă în mişcare acţiunea penală şi împotriva lui, va fi pus la dispoziţie.
Poliţiştii au primit arest la domiciliu
Tot ieri, la Curtea de Apel Piteşti s-a judecat contestaţia celor doi agenţi de poliţie iar instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. „Admite contestaţiile formulate de inculpatul FLOREA ILIE, şi inculpatul DRĂGHICI DANIEL-PETRUŢ, aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Desfiinţează în totalitate încheierea penală din data de 19 aprilie 2021 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 3946/109/2021(…) înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Florea Ilie şi Drăghici Daniel-Petruţ, cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la 22.04.2021 până la 21.05.2021, inclusiv”, se precizează în minuta şedinţei de judecată. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.