Vrăjitoarea a lăsat-o fără bijuterii

1



Uneori naivitatea unor oameni întrece orice imaginație. Cazul unei femei, în vârstă de 55 de ani, din Costești, pare desprins din poveștile lui Ion Creangă. Aceasta s-a lăsat păcălită de o femeie de etnie rromă, care s-a oferit să-i ghicească viitorul, până într-atât, încât și-a scos verigheta de pe deget și alte bijuterii, și i le-a dat presupusei vrăjitoare. Când a realizat că a rămas fără bijuterii a sesizat Poliția.


Miercuri în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliție Pitești au fost sesizați de o femeie de 55 de ani, din Costești, care reclama că a fost înșelată de o femeie de etnie rromă. Reclamanta a povestit că în timp ce se afla în Pitești, a fost abordată de o femeie, care, sub pretextul că îi va ghici viitorul, a deposedat-o de mai multe bijuterii din aur.
Oamenii legii au aflat cu surprindere că însăși păgubașa și scosese din deget verigheta, de la urechi cerceii și lănțișorul de la gât, pe care le-a oferit vrăjitoarei dornică să afle cei rezervă viitorul. Bijuteriile au fost împachetate într-o batistă, „ca să meargă vraja” iar când i-a înapoiat legătura, podoabele dispăruseră. „În urma activităților desfășurate, polițiștii Secției 3 Poliție Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, au identificat persoana în cauză, respectiv o femeie de 50 de ani, din Merișani.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate, iar între părți a intervenit împăcarea. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, declara Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. Având în vedere că poliţiştii se confruntă deseori cu astfel de situaţii cetăţenii sunt avertizaţi: „Nu oferiţi sume de bani sau obiecte de valoare persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul sub care sunt solicitate.În metodele ce implică pretextul de ,,a ghici”, persoanelor vătămate le este oferit un pachet, pretins a conţine banii sau bijuteriile ce ar ,,ajuta” la ghicit, pe care să îl deschidă decât ulterior.
De asemenea, în metodele ce implică manipularea unor sume de bani, de regulă, se oferă de către autor o sumă sau bancnotă mai mare decât suma pretins a li se cuveni, lucru care implică faptul că persoana vătămată trebuie să dea rest la bancnota cu valoare ridicată pe care o primeşte (ex.: de nominaţie 200 sau 500 de lei)”, a mai spus Mădălina Epure. M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. ” Prejudiciul a fost recuperat în totalitate „. Mare pacat ca s-a’ntamplat asa ceva , imbecila tot imbecila va ramane ; va recidiva, pacat de copii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.