În apărarea lui Adrian Miuțescu

3

  • Din punctul meu de vedere



Cred că nu mă bănuiește niciunul dintre cititorii acestei rubrici că aș avea vreo simpatie față de actualul PNL. Iubesc însă PNL, partidul născut în 1875 în casa maiorului englez Sir Stephen Bartlett Lakeman, cunoscut sub numele de Mazar Pașa.


Cred că profesorul sibian Klaus Iohannis, adus la Cotroceni de marea putere garantă Germania, a nenorocit PNL, obligându-l să facă jocuri de interese împotriva poporului român și să își uite chiar numele de partid Național.
Sper însă ca PNL, umilit și obidit de USR – PLUS, pe care tot Iohannis îi susține în cadrul noii prietenii dintre Franța și Germania, două țări cu strămoși parțial comuni care au decis să conducă împreună Europa, se va trezi din somnul rațiunii și va redeveni partidul care a făcut România Mare.
Până una, alta, vreau să vorbesc despre liderul liberalilor argeșeni, Adrian Miuțescu.
Umblă un zvon prin târg că dna Alina Gorghiu, fost președinte al PNL, ar intenționa să preia conducerea partidului în Argeș, în mod direct sau prin interpuși, numele interpusului vehiculat fiind Radu Perianu, ajuns, nu se știe cum, consilier al premierului Cîțu.
Sunt ziariști care jură că au fost deja contactați direct de Alina Gorghiu pentru a-i înregimenta într-o campanie de presă împotriva lui Miuțescu.
Ce treabă are Alina Gorghiu cu județul Argeș, din moment ce dânsa s-a născut pe la Tecuci ? Spun unii că tatăl doamnei s-ar fi certat odinioară cu Adrian Miuțescu, iar acum e momentul răzbunării. Nu ar fi primul, Alina Gorghiu lucrând și altădată împotriva actualului președinte județean, pe vremea când a ajuns șef simpaticul dandy Iani Popa.
Alte interese sunt însă la mijloc și nu e vorba de nicio răzbunare, poate doar de o antipatie profundă a aripii Cîțu din PNL față de Adrian Miuțescu, considerat un apropiat al lui Ludovic Orban.
Da, între Orban și Miuțescu există o amiciție și sunt multe semnale că așa stau lucrurile. Amândoi sunt vechi în PNL, amândoi au cunoscut mărirea și decăderea, amândoi cântă la chitară. Amândoi au același temperament ușor fru – fru.
Adrian Miuțescu, neștiind ce va urma, a ținut să sublinieze apăsat că este de partea lui Ludovic Orban, PNL Argeș trimițând chiar un fel de telegramă de susținere pentru actualul președinte național în perspectiva apropiatelor alegeri.
Iată însă că s-a schimbat kalimera, cum se spune. Se pare că Ludovic Orban nu mai este în grațiile Cotrocenilor, probabil fiindcă a avut momente în care a ținut cu românii. E bine să ții cu germanii și francezii dacă vrei să nu te doară capul.
Acum, pe Orban îl doare capul, iar pe cale de consecință, îl doare capul și pe Adrian Miuțescu.
Să lărgim un pic cadrul discuției. În situația în care campania de vaccinare va reuși să învingă pandemia, Guvernul și mai ales Florin Cîțu vor avea un moment de glorie. Populația va răsufla ușurată și îl va simpatiza timp de câteva luni pe omul greu de simpatizat numit Florin Vasile Cîțu. În această atmosferă, va fi imposibil pentru PSD să treacă o moțiune de cenzură, mai ales că și USR – PLUS o va lăsa mai moale cu hărțuirea, doar pentru o vreme, evident.
Dacă alegerile în PNL încep într-un moment de rarefiere a pandemiei, dacă acest cârpit PNRR va fi în cele din urmă aprobat la Bruxelles, dacă va fi creștere economică (în favoarea capitalului străin,evident) mi se pare că Florin Cîțu va fi favoritul franco – german, via Cotroceni.
Cîțu, nu Orban a îmbogățit băncile, Cîțu va lista la bursă tot ce mai are România mai bun ca avere.
Orban cântă la mandolină și fumează, Cîțu iubește rock-ul hard și altă iarbă decât tutunul.
Cîțu poate conviețui mai bine cu progresiștii.
În aceste condiții, dacă același Cîțu va da un fel de pomeni electorale primarilor și președinților liberali, cum de altfel le-a mai dat, cu ocazia alcătuirii bugetului, consider că președintele argeșean al liberalilor se află într-o mare primejdie.
În septembrie 2019, în Argeș am avut o revoltă a primarilor liberali contra șefului lor județean. Nu m-aș mira ca puciștii, puși atunci cu botul pe labe, să își dorească o revanșă.
Din punctul meu de vedere, Adrian Miuțescu este, la această oră, de neînlocuit. Are o mare experiență politică, este plin de rănile cu care s-a ales în bătălii contra PSD vreme de peste 20 de ani. Trebuie să fii total nerecunoscător și sinistru de materialist pentru a o prefera pe dna Gorghiu în locul micului Napoleon liberal din Argeș.
Banii de la Cîțu se vor duce, după care dna Gorghiu își va aduce comilitonii săi în județ, dându-i la o parte pe localnici.
Hotărât lucru, liberalii argeșeni ar trebui să nu asculte cântecul de sirenă al Alinei Gorghiu și, cum se spune, să pască iarba pe care au mai păscut-o dacă vor să mai conteze în ecuațiile politice din viitor.
Îndiferent cine se va profila învingător la centru, Orban sau Cîțu, ar fi rațional, ar fi omenește ca liberalii din Argeș să nu îl trădeze pe Adrian Miuțescu.
Pe surse, știu că Adrian Miuțescu este deschis la negocieri locale în favoarea Argeșului, nu vrea război de dragul războiului.
Ideea cu Alina Gorghiu lider liberal argeșean sună ca naiba.
Multe sună însă ca naiba în România de azi.
L-am elogiat pe Adrian Miuțescu din respect față de munca și sacrificiile unui om care a luptat pentru ai lui la baionetă, fără să se îmbogățească, punându-și realmente viața și sănătatea în slujba PNL Argeș.
Asta este părerea mea, desigur, iar liberalii din Argeș vor face ce îi taie capul.
Iar de obicei, îi taie capul greșit.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


3 COMENTARII

  1. Nu cred că editorialistul este sincer preocupat de situația domnului Miutescu sau de cea a PNL.
    Eu nu înțeleg însă lupta continuă a domnului Smeoreanu cu vestul. Poate dânsul dorește o alianță cu Rusia?
    În istoria modernă Franța a fost prietena tradițională a României. A sprijinit Marea unire și prin geografi francezi s-au trasat noile granițe. Fără sprijinul ei, România de astăzi ar fi fost greu de închipuit.
    Din Germania se trage familia regală a României, cu un rol important în modernizarea țării noastre și conectarea ei la valorile europene.
    Oare nu ne mai amintim istoria recentă a țării noastre, cu „influența” sovietică și comunismul, și negăm relații, alianțe cu țări importante ale spatiului civilizational căruia îi aparținem de fapt?

    • Normal, editorialistul este procupat de psd, astia sunt preferatii lui, astept sa scrie si despre realizarile psdu lui de la asa zisa revolutie incoace. Multe in domeniul averilor facute peste noapte.

  2. despre rezultatle electorale mediocre ale lui Miutescu din ultimile 3 campanii nu vorbeste nimic ziaristul? probabil vrea in continuare ca PNL Arges sa inchida plutonul codas in continuare….de facut o analiza a campaniilor trecute si isi va da raspunsul singur ziaristul ca nu are dreptate si a scris un articol platit pentru actuale conducere PNL Arges.

Comentariile sunt închise.