Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 120 min
Gata în: 2 ore, 30 min
Ingrediente:
1 bucată pulpă de berbecuţ_ de 4 kg
1 litru vin alb sec
45 căţ_ei usturoi
1 lingură cimbru uscat
200 gr. prune uscate
200 gr. caise uscate
10 roșioare
3 linguri linguri ulei
2 crenguţ_e rozmarin proaspăt
sare
piper
Mod de preparare:
1. Carnea se curăţă de pieliţe și se pune într-un vas încăpător cu vinul, usturoiul feliat, cimbrul și se lasă așa de pe o zi pe alta.
2. A doua zi se scoate din vinul în care a stat, se leagă în ruladă, se presară cu sare și piper și se transferă în tava de copt. Se pun uleiul și vinul în care a stat cu tot cu usturoi, cimbru și rozmarin și se dă la cuptor pentru o oră.
3. După acest timp, se adaugă fructele uscate și roșiile întregi și se mai lasă la cuptor o oră, stropind friptura cu zeama din tavă.
4. Se verifică dacă friptura este gata și apoi se lasă 15 minute înainte de a o tăia și aduce la masă cu garnitura după gust.