Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 120 min
Gata în: 2 ore, 30 min
Ingrediente:
1 bucată pulpă de berbecuţ_ de 4 kg
1 litru vin alb sec
45 căţ_ei usturoi
1 lingură cimbru uscat
200 gr. prune uscate
200 gr. caise uscate
10 roșioare
3 linguri linguri ulei
2 crenguţ_e rozmarin proaspăt
sare
piper
Mod de preparare:
1. Carnea se curăţă de pieliţe și se pune într-un vas încăpător cu vinul, usturoiul feliat, cimbrul și se lasă așa de pe o zi pe alta.
2. A doua zi se scoate din vinul în care a stat, se leagă în ruladă, se presară cu sare și piper și se transferă în tava de copt. Se pun uleiul și vinul în care a stat cu tot cu usturoi, cimbru și rozmarin și se dă la cuptor pentru o oră.
3. După acest timp, se adaugă fructele uscate și roșiile întregi și se mai lasă la cuptor o oră, stropind friptura cu zeama din tavă.
4. Se verifică dacă friptura este gata și apoi se lasă 15 minute înainte de a o tăia și aduce la masă cu garnitura după gust.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525