Mâncare ardelenească

0
0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 60 min
Gata în: 1 ore, 40 min
Ingrediente:
4 cârnaţi afumaţi
500 gr. pulpă de porc afumată
1 varză mică
4 cartofi
sare
piper
boia dulce
boia iute
1 ceapă roşie
foi de dafin
3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
1. Se crestează cârnaţii sau se taie în aşa fel încât să aibă un aspect plăcut. Se prăjesc câteva minute în sucul propriu, se adaugă şi feliile de pulpă de porc afumată şi se călesc până capătă crustă.
2. Separat, se toacă varza și ceapa roşie şi se călesc în altă cratiţă în puţin ulei de floarea-soarelui. Se adaugă piper boabe şi pisat, sare, după gust, foi de dafin şi o cană de apă. Se lasă să fiarbă aproximativ o oră.
3. Se curăţă cartofii, se taie felii potrivite şi se condimentează cu sare, piper şi boia dulce. Varza fiartă se pune într-o tavă tapetată cu pesmet şi ulei, se pun bucăţile de carne, cârnaţii şi cartofii şi se bagă în cuptorul încins.
4. Se lasă să se rumenească şi se serveşte cu mămăligă caldă sau pâine.


Spaţiu publicitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.