Viceprimar incompatibil

0
0



Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate al unui fost viceprimar din Argeș, Reprezentanții ANI au stabilit că Ion Luca, fost viceprimar al comunei Stoenești lucra la stat dar și la privat, având un contract de muncă la o firmă.


Potrivit comunicatului remis de ANI, Ion Luca „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 septembrie 2017– 28 octombrie 2020, întrucât a deținut și exercitat simultan atât funcția de viceprimar cât și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale, încălcând astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”. Articolul art. 87, alin. (1), lit. c) și g din Legea nr. 161/2003 încălcat de viceprimarul aflat în incompatibilitate prevede: „Funcția de primar și viceprimar (…) este incompatibilă cu: c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia (…) g) calitatea de comerciant persoană fizică”;

Nu mai poate deţine o funcţie publică
Reprezentanţii ANI mai spun că Ion Luca nu va mai putea deţine o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani. „Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.atului”.M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.