S-au certat în izolare și-au ajuns în carantină!

0
0


Polițiștii au fost chemați să intervină în comuna Moşoaia, pentru a aplana o stare conflictuală. Doi bărbaţi, tată şi fiu s-au îmbătat şi s-au luat la ceartă. După o vreme, scandalul s-a mutat pe drumul comunal iar vecinii au sunat la 112. Oamenii legii i-au „calmat” repede pe cei doi. Ambii au primit amenzi uriaşe, în plus au fost plasaţi în carantină.



Este vorba de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Moșoaia, și fiul vitreg al acestuia, un tânăr în vârstă de 28 de ani. Cel din urmă, este șofer și a venit recent din străinătate, fiind plasat în izolare la domiciliu. La fel și membrii familiei, cei care au venit din contact cu tânărul după ce acesta a ajuns acasă. Luni seara, cei doi bărbați au băut și s-au luat la ceartă. În timpul scandalului amândoi au ieşit din curte, ca să se răfuiască. Vecinii au sunat la 112 şi un echipaj de poliţie a mers la faţa locului. Ambii au fost găsiţi în afara proprietăţii. În timpul verificărilor oamenii legii au constatat că bărbaţii nu ar fi trebuit să părăsească locuinţa, fiind în izolare.
Vă plăti şi amenda şi cheltuielile
Bărbaţii au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei fiecare. În plus, pe motiv că au încălcat măsura izolării la domiciliu, ambii au fost plasaţi în carantină instituţionalizată. Pe lângă amenda din care vor putea achita jumătate în termen de 15 zile, cei doi vor fi obligaţi să plătească şi cheltuielile de carantină. Statul suportă pentru fiecare persoană aflată în carantină, 300 de lei, pe zi. În perioada de carantină cele trei mese pe zi acordate persoanelor costă 70 de lei, iar 230 de lei reprezintă cos­tul cazării, curăţeniei, produselor de igienizare, dezifecţiei, etc.
Astfel, cei doi scandalagii vor fi nevoiţi să achite pentru cele 14 zile de carantină câte 4.200 lei, fiecare. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.