Timpi de preparare:
Timp de preparare: 20 min
Timp de gătire: 45 min
Gata în: 1 ore, 5 min
Ingrediente:
1 kg cotlet de porc fără os
piper 5 arome
Pentru sos
300 gr. coacăze roşii
2 linguri zahăr brun
2 linguri oţet balsamic
2 linguri Worchester
50 ml coniac
Mod de preparare:
Se asezonează bucata de cotlet cu piper 5 arome din abundenţa. Se freca bine ca sa patrunda aromele în carne. Se îmbracă bucata de cotlet în folie de aluminiu şi se pune în tavă. Se completează cu apă cam până la jumătatea cotletului şi se dă la cuptor aproximativ 45 minute.Cât stă cotletul în cuptor, se pregatește sosul. Se pun coacăzele roşii şi zahărul brun într-un vas şi se dau în câteva clocote, pâna începe să se îngroaşe. Se trec într-o sită şi se strecoară bine, presând coacăzele. Sosul obţinut se pune înapoi în vas, se adaugă oţetul balsamic, coniacul, sosul Worchester şi piper, după gust. Se lasă pe foc până capată consistenţa unui sos. Se scoate carnea din folie şi se unge cu două linguri de sos pe toata suprafaţa. Se da din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, dupa care se scoate şi se acopera cu folie de aluminiu câteva minute ca să se odihnească. Se taie felii cu un cuţit bine ascuţit şi se serveşte cu sosul de coacăze roşii.