Proiecte multe implementate la Mioveni

1
0



Pe parcursul anului 2021 la Mioveni, compartimentul dezvoltare locală, relații internaționale, monitorizare și servicii publice din cadrul Primăriei, a implementat mai multe proiecte. 


Astfel, a fost implementat și finalizat proiectul ”Consolidarea Capacității Sistemului Medical Public de Gestionare a Situației de Urgență Cauzată de Criza Covid-19, în Județul Argeș”.
Acesta a fost finalizat printr-un program ce vizează promovarea investițiilor necesare pentru consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS- CoV-2.
Valoarea tottală a proiectului a fost de 19.991.581,80 lei. De asemenea, au fost selectate pentru finanțare proiectele:
☛ ”Echipamente de Protecție Personală și Dezinfectanți pentru Unitățile de Învățământ DIN Orașul Mioveni” depus prin programul de protejare sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19. Valoarea proiectului este de 5.565.817,78 lei și va fi implementat în anul 2022.
☛ ”Echipamente IT pentru Unitățile de Învățământ din Orașul Mioveni, în contextul Crizei Covid 19” în valoare de 4.321.199,37 lei. Totodată, a fost depus prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny proiectul “Varianta ocolitoare a orașului Mioveni (centura) – tronson I”, valoarea totală a proiectului fiind de 40.897.428,45 lei (inclusiv TVA).
De asemenea, au fost întocmite și aplicate 2 proiecte prin programele derulate de către Administrația Fondului pentru Mediu, astfel:
● ”Îmbunătățirea eficienței energetice a Liceului Teoretic Iulia Zamfirescu, orașul Mioveni, județul Argeș” prin Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice, în valoare totala de 7.991.021,00 lei.
● ”Îmbunătățirea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public a orașului Mioveni, județul Argeș” prin ”Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public”, în valoare totală de 4.067.462,09 lei.
În plus, s-au făcut demersurile pentru aplicarea unui nou proiect cu finanțare nerambursabilă în cadrul “Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi”, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, lansat de Administrația Fondului pentru Mediu. S.M.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.