După ce l-a amendat au băut împreună!

11



O anchetă internă a fost declanșată în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș după ce un agent de la Biroul Rutier Pitești a iscat reacții scandaloase. Omul legii a apărut într-o fotografie pe un cont de socializare ciocnind un pahar de vin cu manelistul Dani Mocanu, în cea de a doua zi de Paște. Fotografia a devenit publică după ce a fost postată chiar de către solist, pe contul său de socializare. În condiții normale, poate gestul ar fi trecut neobservat numai că, omul legii îl amendase pe manelist în urmă cu o săptămână. Mai mult de atât, se spune că fotografia a fost făcută în perioada stării de urgență în care sunt impuse restricții privind vizitele și deplasările.


Pe data de 13 aprilie manelistul a fost amendat cu 1000 de lei după ce a fost surprins în trafic fără a avea completată declarația pe proprie răspundere privind deplasările. Cel care l-a sancționat este agentul Emanuel Croitoru de la Biroul Rutier Pitești. Imediat după ce a fost amendat Dani Mocanu a postat pe conturile sale de socializare o fotografie în care ținea în mână procesul verbal alături de mesajul: ”De obicei polițistii din România nu mă deranjează în trafic. Dar uite ca s-a găsit unul mai îndrăzneț să-mi dea amendă… În fine, cu ajutorul lui Dumnezeu sper să-și ceară scuze. Că eu sunt băiat pocăit și am încredere în Dumnezeu”, a notat pe contul său de socializare Dani Mocanu.
La un pahar de vin, acasă la agent!
O săptămână mai târziu, Dani Mocanu a revenit cu un mesaj surprinzător, în care susține că cel care l-a amendat și-a cerut scuze și l-a invitat la un pahar de vin. Drept dovadă, a publicat și o fotografie alături de agent. „#Accept scuzele. El este polițistul din Piteşti care m-a amendat săptămâna trecută. Numele lui este #Croitoru Emanuel. După cum se vede în această fotografie, omul m-a chemat la el acasă, m-a cinstit cu un pahar de vin roșu, iar apoi și-a cerut scuze pentru cele întâmplate. Băiat bun … cu toate că nu este deontologic să chemi un om la băutură după ce l-ai sancționat ???? ( trec cu vederea că omul mi-a spus că a băgat la pușcărie câțiva oameni nevinovați )”, aceasta este mesajul postat de profilul manelistului.
Anchetat că a adus atingere imaginii instituţiei
După ce imaginile au devenit publice, Inspectoratul Județean de Poliție Argeș a reacționat. ”În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la postarea unei persoane care a fost sancționată pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, după care ar fi avut o întâlnire cu polițistul despre care pretinde că l-a sancționat, vă aducem la cunoștință că au fost dispuse verificări, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun” a transmis IPJ Argeş. Referitor la acuzaţiile grave cum că agentul Croitoru „ ar fi băgat la puşcărie câţiva oameni nevinovaţi” , biroul de presă al IPJ Argeş a adăugat: „Facem precizarea că polițistul la care autorul postării se referă nu are în fișa postului și nu desfășoară activități de cercetare penală”, ceea ce înseamnă că nu ar fi putut să facă arestări. IPJ Argeş face verificări privind faptul că agentul a adus atingere imaginii Poliţiei Române. Agentul a spus că lucrurile nu stau în realitate aşa cum au fost prezentate de manelist. Susţine că nu el l-a invitat pe Dani Mocau, că manelistul a venit cu un prieten al agentului, acasă la acesta şi că nu şi-a cerut scuze. Ancheta va stabili însă care este adevărul. Dincolo de faptul că poliţistul este pus într-o lumină nefavorabilă prin postarea amintită, ancheta va trebui să stabilească şi dacă omul legii a încălcat el însuşi recomandările din ordonanţele militare invitând la el acasă prieteni, asta deşi se tot discută despre distanţarea socială şi interzicerea vizitelor de curtoazie în perioada pandemiei.
Judecat pentru instigare la ură
Dani Mocanu este un manelist controversat care a avut probleme cu legea, fiind acuzat de proxenetism, în anul 2017. De altfel una dintre melodiile sale a fost dedicată procurorilor care l-au reținut. În ianuarie 2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus trimiterea în judecată a lui Dani Mocanu sub acuzaţia de incitarea la ură sau discriminare, după ce a încărcat pe platforma online Youtube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor.
Poliţistul a fost desemnat eroul zilei
În noiembrie 2016 agentul de poliţie Emanuel Croitoru, pe atunci poliţist Secţia 2 Bucureşti, a fost desemnat, eroul zilei, de Poliţia Română. Acesta a salvat viaţa a două persoane implicate înntr-un accident din Piteşti, după ce două autobuze care transportau 80 de muncitori la Dacia s-au ciocnit violent. În urma accidentului, 17 persoane au fost rănite. Deşi nu se afla în misiune şi a trecut întâmplător prin zona accidentului, Emanuel Croitoru a intrat, printr-un geam spart, într-unul dintre autobuzele implicate, a scos o femeie blocată şi i-a acordat apoi primul ajutor şoferului încarcerat.
Acesta devenise poliţist de trei săpătmâni. Emanuel Croitoru s-a transferat la IPJ Argeş de aproximativ 6 luni. M.Sandu

11 COMENTARII

  1. Sper din tot sufletul ca șefi politiei și cei ce l vor ancheta pe acest băiat bine educat și cu mult bun simt.. Care a fost și eroul zilei după cum spuneți… Sa și dea seama ca un țigan infractor și pus numai pe rele a făcut orice ia stat în putere sa l pună într o postura proasta.
    Adevărul va ieși la iveala și sper sa se dovedească ca acest tinar este nevinovat

  2. sper ca acest baiat foarte bine educat si cu mult bun simt sa nu fie scos vinovat.se vede „din departare „ca „marele artist” a facut orice ca sa puna agentul intro postura proasta.

  3. Acest militian ar trebui de urgenta eliminat din Politia Romana, sunt extrem d le multi ca el prieteni cu interlopi rigani plini de dosare penale ptr proxenetism,spalare de bani,trafic de persoane,de deoguri etc. Daca dorim sa isi revina tara la un moment dat si Politia trebuie sa scape de acesti pseudopolitisti amici cu infractorii. Un militian corupt.

  4. Ati facut toate prostitoatele, toate ciorile si toti incultii vedete!! Cum poti sa iei in seama cuvantul unui om care ar face orice sa denigreze imaginea politiei romane si a instituțiilor statului in contextul in care el face doar ilegalitati, si recunoaste singur ca nu a platit in viata lui amenzi sau taxe? Munca in folosul comunității de ce nu se aplica ptr indivizi de genul? Ne vaitam de forta de munca, si aceste innaripate stau pe ajutor social, furturi si „combinații”.
    Fi-mi-ar scarba de presa voastra de 2 lei si de aceasta cioara! La munca cu voi!!!

  5. Nu vad de ce sa fie anchetat poți fi prieten cu oricine dacă ești om
    Atâta timp cât la munca îți faci treaba și apleci legea de ce sa fi judecat sau anchetat de ce faci în timp liber

  6. Daca este adevarat acest politist trebuie demis urgent, sa te afisezi in compania acestui individ certat cu legea si cu un carcater de doi lei este de neacceptat, faceti prea multa reclama unor nimicuri, unor oameni de cea mai joasa speta, cica cantaret….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.