Răpuși de sarmale și alcool!

0
0
  • De Paște



Ca în fiecare an, din cauza exceselor alimentare și de alcool multe persoane ajung la spital de sărbători. Astfel petrecerea și voia bună se transformă în suferință și administrare de tratament! Nici anul acesta nu a făcut excepție și de Paște, un număr mare de argeșeni au ajuns la Camera de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.  


Abuzul alimentar și de alcool au dus, în trei zile de sărbători, mulți argeșeni la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești. Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace și oftalmologice.
„În cele trei zile, în Sâmbăta Mare, prima și a doua zi de Paște, 468 de pacienţi s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia, 103 au rămas internați. Din totalul celor care au ajuns să primească îngrijiri medicale de la personalul din UPU, în perioada 23-25 aprilie a.c., numărăm peste 100 de cazuri de excese alimentare sau de alcool, cu afecțiuni cardiace și oftalmologice (afecțiuni cardiace – 41 de cazuri, excese alimentare – 34 de cazuri, etilism – 11 cazuri, afecțiuni oftalmologice – 23 de cazuri). Dintre cazurile care au necesitat îngrijire de urgență amintim: traumatisme – 46 de cazuri, victime ale accidentelor rutiere – 6 cazuri, victime din agresiuni – 13 cazuri, accidente vasculare cerebrale- 5 cazuri, diabet- 10 cazuri, comă- 1 caz). Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.” a transmis purtător de cuvânt, Cristina Cazacu. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.