Ciorbă de fasole cu costiţă afumată

0
0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 40 min • Timp de gătire: 0 min • Gata în: 40 min
Ingrediente:
• 500 gr. fasole • 200 gr. costiţă afumată • 500 ml suc de roşii • o ceapă roşie • 1 legatura ceapă verde • 2 legături mărar • 2 legături pătrunjel • 3-4 legături ulei de floarea-soarelui • 2 ardei capia • 1 linguriță boia dulce
Mod de preparare:
Pentru rețeta de ciorbă de fasole cu costiță afumată, pentru început, alege fasolea boabe, apoi pune-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită. Apa se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele, pentru a te asigura că faci o porție sănătoasă de ciorbă cu fasole. Separat, curăţă ceapa şi ardeii şi taie cubuleţe. Pune la călit câteva minute în puțin ulei, apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic. După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil). Condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă. Continuăm rețeta de ciorbă de fasole cu costiță afumată și punem să se rumenească în puțin ulei bucăţile de costiţă. Când sunt gata, scoate-le, taie-le cubuleţe şi pune-le în ciorba de fasole. Simplu și rapid ai pregătit cea mai gustoasă porție de ciorbă de fasole cu costiță afumată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.