Tocănita de pui cu legume

0
0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 20 min • Timp de gătire: 45 min • Gata în: 65 min
Ingrediente:
• circa 1 kg pui • 100 gr. unt • 425 ml lapte • 100 ml supă de pui • 3 cepe • 3 rămurele ţelină • 6 cartofi • 2 morcovi • 3 linguri făină • sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Într-o cratiţă încăpătoare se topește untul și se rumenesc bucăţile de pui. Se scot și se lasă deoparte. În aceeași cratiţă se pune supa, ceapa și se lasă să dea un clocot. Se adaugă morcovii rași, cartofii tăiaţi cuburi, ţelina tăiată rondele și puiul.
Se lasă să fiarbă 20 de minute până ce ingredientele sunt bine fierte. Separat, făina se desface în lapte evitând cocoloașele. Se toarnă amestecul peste pui și se lasa la fiert pâna ce se obţine un sos gros, amestecând mereu să nu se lipească.
4. Se potrivește de sare și piper și se aduce la masă cu ardei iute și mămăligă, după gust.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.