Adversari de Liga Națiunilor, în preliminariile EURO!

0
  • Tricolorii se pot considera norocoși în lupta pentru calificarea la European

Duminică a avut loc tragerea la sorți a grupelor pentru preliminariile Campionatului European de Fotbal din 2024. Turnerul final va fi găzduit de Germania. România a fost repartizată într-o grupă destul de ușoară și accesibilă, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.
Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate, primele două clasate din fiecare grupă. Alte 3 reprezentative își vor câștiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024. În urma tragerii la sorți au fost create 7 grupe de câte 5 echipe și 3 grupe de câte 6. Urnele valorice au fost realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022/23.

Grupele din preliminarii:
GRUPA A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia, Cipru
GRUPA B: Țările de Jos, Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar
GRUPA C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia de Nord, Malta
GRUPA D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia
GRUPA E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Moldova
GRUPA F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia
GRUPA G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania
GRUPA H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazahstan, Irlanda de Nord, San Marino
GRUPA J: Portugalia, Bosnia-Herțegovina, Islanda, Luxemburg, Slovacia, Liechtenstein

Cine sunt adversarii României

Elveția: Câștigătoare cu Spania și Portugalia în grupa de Ligii Națiunilor în acest an, calificată la Mondialul 2022 și prezentă în sferturile de finală la ultimul EURO, ediția 2020. România a întâlnit Elveția la EURO 2016, rezultat 1-1, în meciul doi din grupa în care au mai jucat Franța și Albania.

Israel: Națională cu care am remizat în martie, 2-2 în deplasare, după ce am condus cu 2-0, la al doilea meci al lui Edward Iordănescu pe banca naționalei. Am jucat de 23 de ori în istorie contra Israelului, reușind 12 victorii, 6 remize și numai 5 înfrângeri, în partide amicale și oficiale

Kosovo: Națională pregătită de francezul Alain Giresse, împotriva căreia România nu a disputat vreo partidă până acum, amicală sau oficială.A terminat pe locul 2 grupa de Liga Națiunilor din acest an, sub Grecia, dar peste Irlanda de Nord și Cipru.

Belarus: De 5 ori am jucat împotriva Belarusului, fără să pierdem vreodată. Tricolorii au cumulat 3 victorii și 2 remize împotriva aceste naționale, în partide oficiale și amicale. Grupa de Liga Națiunilor din acest an au terminat-o pe ultimul loc, retrogradând, sub Kazahstan, Slovacia și Azerbaidjan. Belarus nu s-a calificat vreodată la un turneu final, european sau mondial.

Andorra: a câștigat 8 puncte din 6 meciuri în Liga Națiunilor în grupa cu Letonia, Moldova și Liechtenstein. De patru ori am jucat cu Andorra și de fiecare dată am câștigat, toate meciuri oficiale, în preliminarii de Mondial, disputate în 2004-2005 și 2012-2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.