COVID-19, prima victimă prin sinucidere!

0
0



Virusul mortal, cel care a dus pe drumul fără întoarcere sute de mii de oameni pe tot Glo­bul, a băgat în depresie mulţi dintre oameni. Aşa s-ar putea spune şi depre o femeie de 70 de ani, internată la Spitalul TBC din Câmpulung pe data de 22 aprilie. Confirmată COVID 19 pe 23 aprilie și transferată, în aceeași zi, la Spitalul Municipal Câmpulung, bătrâna a fost dusă la un consult şi la Psihiatrie, acesteia fiindu-I administrat şi tratamentul pentru depresie.


Bătrâna prezenta și alte probleme de sănătate, suferind de insuficiență renală cronică. În urma consultului, femeia a primit un tratament medicamentos pentru depresie. Personalul medical din spital a verificat-o de patru ori în timpul nopții de vineri spre sâmbătă. Din păcate, la ultima verificare, din această dimineață, femeia a fost găsită moartă, provocându-și răni incompatibile cu viața. Trupul ei a fost transferat la Pitești, la Serviciul Județean de Medicină Legală, în vederea efectuării autopsiei.
Monitorizată în cursul nopţii
“ Sâmbăta la ora 5.45 am fost sunat de serviciul de urgenţă de la Spitalul Municipal Câmpulung, pentru ca am avut un eveniment neplăcut în cadrul spitalului, o pacientă a fost găsită decedată în salon, la salonul Secţiei de Boli Infecţioase. Pacienta avea 70 de ani, era pacientă Covid 19 – pozitiv, avea antecedente, era dializată de 14 ani. A fost internată pe 22.04, a fost internată la TBC, pe 23 a fost confirmată pozitv, şi a fost internată la Spitalul municipal. După internare a urmat o perioadă cu o evoluţie bună. Pe data de 28 aceasta a avut un moment de cădere emoţională, a vrut să refuse tratamentul şi atunci am considerat că ar trebui să meargă la un control la Psihiatrie. S-a făcut acest consult, domnul doctor a stabilit ca pacienta suferă de o depresie, s-a reconandat un tratament care s-a şi implementat în schema dânsei de tratament, a avut acest tratament de pe data de 28 aprilie. În cursul nopţii a fost vizitată de patru ori de personalul secţiei, în jurul orei 1.20, a avut un consult şi parametrii erau buni, saturaţia fosarte bună, temperatura era normală, la ora 2.20 a fost din nou vizitată, doamna dormea, la ora 4.30 a fost din nou vizită, doamna dormea, iar la ora 5.45 când a fost următoarea vizită, doamna a fost găsită decedată. S-a respectat preocedura conform situaţiei de urgenţă, a fost informat domnul prefect, DSP-ul, Poliţia. Poliţia s-a deplasat la spital, a demarat ancheta, a venit Medicina Legală şi au tranportat la Piteşti trupul neînsufleţit. Procedurile au fost respectate ca la carte, absolute toată lumea a fost pregătită, echipată. Familia a fst informată despre eveniment de cadrele Poliţiei Câmpulung”, a precizat managerul Spitalului Câmpulung, doctor Andrei Aron. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.