”Fără existența unui vaccin este dificil să organizăm”

0
1



Pandemia de COVID-19 a paralizat sportul mondial iar multe competiții care erau programate în 2020 au fost anulate. Fără îndoială, Jocurile Olimpice de la Tokyo este cea mai importantă întrecere sportivă care a trebuit să fie devansată.


Comitetul Internațional Olimpic a optat pentru decalarea acestei competiții cu exact un an față de data sa inițială din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo se vor desfășură între 23 iulie și 8 august 2021.
Mori: ”Suntem în război cu un inamic invizibil!”
Chiar dacă până la startul întrecerii din Japonia mai este mai mult de un an, Yoshiro Mori, președintele Comitetului de Organizare al Tokyo 2020, susține că marele eveniment sportiv este încă în pericol de a fi anulat definitiv: ”Jocurile Olimpice au fost anulate și în trecut din cauza războiului. Acum suntem în război, dar luptăm cu un inamic învizibil. Evenimentul ar avea o valoare mult mai mare dacă ar avea loc după ce am câștiga în totalitate acest război”. Yoshitake Yokokura, președintele Asociației Medicale din Japonia, este de acord cu Mori, și condiționează organizarea competiției: „Este dificil să găzduim Jocurile Olimpice fără existența unui vaccin” a spus oficialul nipon. În istoria lor, Jocurile Olimpice de vară au fost anulate de trei ori:
-ediția din 1916, de la Berlin – nu a mai avut loc din cauza Primului Război Mondial
-ediția din 1940, de la Tokyo – nu s-a mai disputat din cauza Celui de-al doilea Război Mondial
-ediția din 1944, de la Londra – nu a mai avut loc tot din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.
Glință, singurul argeșean deja calificat
Echipa Olimpică a României are în acest moment 59 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 la 12 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă şi box. Până în acest moment, județul nostru are un singur sportiv care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este vorba de înotătorul piteștean Robert Glință, însă în lupta pentru calificarea la întrecerea din Japonia mai sunt angrenați atleta Andreea Panțuroiu și judoka Alexandru Raicu. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.