Argeşean, violator în Suedia!

2



Străinii ne trimit înapoi infrac­torii! Condamnaţi pentru fapte comise cu violenţă, indivizii sunt trimişi să îşi execute pedep­sele în închisori din ţară, urmând ca statul român să cheltuiască bani cu ei pentru perioada de detenţie. Este şi cazul argeşea­nu­lui Constantin Zamfir, condam­nat în Suedia pentru viol. Acesta are de ispăşit o pedeapsă cu în­chisoarea de trei ani. La Curtea de Apel Piteşti a avut loc un pro­ces de recunoaştere a hotărâri­lor penale străine potrivit căreia acesta ar trebui să fie adus în România să îşi termine de executat pedeapsa.


Argeşeanul Constantin Zamfir a violat o suedeză pe data de 7 aprilie 2014. Ancheta şi procesul lui au durat aproximativ 5 ani, sentinţa definitivă fiind dată în septembrie 2019. Acesta fusese arestat încă din martie 2019. La sfâritul lunii aprilie, autorităţile suedeze au transmis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti o solicitare prin cere recunoaşterea sentinţei. „Admite cererea formulată de autoritătile judiciare din Suedia înaintată Curtii de Apel Pitesti prin adresa nr. 2184/II/5/2020 din 27 aprilie 2020 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitesti. (…) recunoaşte hotărârea nr. B7436-19 pronuntată la data de 22.08.2019 de către Curtea de Apel Svea, rămasă definitivă la data de 30.09.2019, privind persoana condamnată Zamfir Constantin, la pedeapsa de 3 ani închisoare (1095 zile) pentru săvârşirea unei infractiuni de viol la data de 07.04.2014, faptă prevăzută în capitolul 6 art. 1, alin. 1 din Codul penal suedez în forma anterioară datei de 01 iulie 2018, cu corespondent în infractiunea de viol prevăzută de art. 218 Cod penal român si dispune executarea restului de pedeapsă în România. Deduce din pedeapsa de 3 ani închisoare perioada executată începând cu data de 26.03.2019 la zi. Dispune transferarea persoanei condamnate Zamfir Constantin, într-un loc de detentie din România, în vederea executării restului de pedeapsă rămas neexecutat din pedeapsa totală de 1095 zile închisoare. Ia act că persoana condamnată Zamfir Constantin este încarcerată în executarea acestei pedepse în Penitenciarul Skogome din Suedia si că executarea pedepsei de 1095 zile închisoare expiră la data de 24.03.2022. Dispune comunicarea sentintei definitive şi a unui exemplar al mandatului de executare a pedepsei închisorii către Directia de Drept International si Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justitiei” , se precizează în sentinţa dată ieri de Curtea de Apel Piteşti. M.Sandu


2 COMENTARII

  1. si voi vreti „relaxare”,ca sunteti satui/le de stat in casa,..poate femeile au pofta de un viol,ca de,a venit”diaspora ” inapoi,s-au intors „suedezii’ nostrii.

  2. Parcă pușcăriașii nu aveau condiții corespunzătoare la noi. Nu s-au gândit la bietul om? Noi de ce nu îl trimitem pe Pasaris în Grecia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.