Timpi de preparare:
Timp de preparare: 40 min Timp de gătire: 30 min Gata în: 1 ore, 10 min
Ingrediente:
• 4 bucăti cotlet de porc
Pentru sosul picant • 100 g pastă de ardei capia • un ardei iute • 50 ml ulei • sare • piper • 1 linguriță zahăr • boia iute şi dulce • cimbru proaspăt • rozmarin uscat
Pentru garnitură • 1 kg cartofi • castraveciori muraţi şi ardei • verde proaspăt
Mod de preparare:
Se pun într-un ibric, uleiul, pasta de ardei, sarea, piperul, zahărul şi boiaua dulce şi iute. Se amestecă, iar sosul obţinut se fierbe la foc mic, 20 de minute. După ce a scăzut la jumătate, se ia de pe foc. Cotletele de porc se ung cu sosul preparat şi se lasă la rece aproximativ o oră, la macerat. În acest timp, se curăţă cartofii, se spală, se taie subţiri şi se pun să se prăjească în uleiul încins. După ce s-au rumenit, se iau de pe foc şi se pun pe un platou tapetat cu prosop absorbant de bucătărie. Cotletele se pun pe grătarul încins şi se lasă se rumenească pe ambele părţi. Se servesc cu garnitură de cartofi prăjiţi şi castraveciori muraţi, ornate cu cimbrul proaspăt.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525