Poliţiştii fac „nota de plată” în cazul cabanei Capra!

0
0
  • După avalanşă

A venit rândul socotelilor, după avalanşa care a blocat turiştii la cabana Capra. A ieşit la iveală faptul că deşi era interzis să se circule de la kilometrul 104 pe Transfăgărăşan, turiştii mergeau bine-mersi, erau cazaţi şi se distrau fără să le pese de avertizările meteorologilor. A fost întocmit un dosar penalîn care ar fi vizat administratorul cabanei şi au început să fie identificate maşinile care au pătruns într-o zonă cu circulaţia interzisă.
„În continuarea verificărilor privind evenimentul care a avut loc în noaptea de 04 spre 05 februarie a.c., pe DN 7C, în zona unei unități de cazare turistică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș desfășoară cercetări într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, conform art. 244 din Codul Penal. De asemenea, polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării conducătorilor autovehiculelor care au fost avariate ca urmare a producerii avalanșei, pentru eliberarea autorizațiilor de reparație auto și luarea măsurilor legale care se impun. Până în prezent, a fost stabilită identitatea persoanelor care s-au aflat la unitatea de cazare turistică, și au fost identificate 14 autovehicule, însă până la emiterea prezentei comunicări nu a fost posibilă extragerea acestora, pentru constatarea avariilor și întocmirea documentelor legale”, a transmis Florin Popa purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Turiştii au primit asigurări că totul va fi în regulă?

În cursul anchetei oamenii legii vor stabili dacă administratorul cabanei le-a spus turiştilor riscul la care se expun atunci când a cazat cele 57 de persoane. Administratorul a deszăpezit drumul până la cabană și a pus la dispoziție parcarea, în ciuda faptului că intrase în vigoare codul galben, urmat de codul portocaliu, iar sectorul de drum era închis circulației rutiere, de la kilometrul 104, din data de 17 noiembrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar și prin indicator și barieră, la kilometrul 104. Se pare că după cele petrecute, unii dintre turiştii cazaţi au declarat că atunci când au făcut rezervările au primit asigurări că totul este în regulă. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.