Echitaţie de înaltă ţinută!

0
2

La Ciocănăi



După o primavară ce n-a prea semănat a pri­mavară şi un în­ce­put de vară cu fur­tuni şi ploi torenţiale, a venit în sfârşit căl­dura şi, odată cu ea, vacan­ţa de vară a elevilor.


Printre activităţile de vacanţă disponibile în şi lângă Piteşti, iată una poate nu foarte cunoscută, dar deosebit de placută : în comuna Moşoaia, sat Ciocănăi (la 4 km după Grădina Zoologică) există un Centru de Echitaţie numit Andaluz.  O investiţie frumoasă, într-un cadru natural pitoresc. Copiii, dar şi adulţii găsesc aici cai superbi din rasele Friesian (cai masivi din Olanda, negri ca abanosul) sau Andaluz (cai supli spanioli), precum şi 2 ponei din rasa Shetland.

Lecţiile de echitaţie se fac cu instructor, pe 2 terenuri mari cu suprafaţa de nisip, ingrădite. Cei care nu doresc, sau nu au curajul de a se urca pe cai pot vizita grajdurile, care arată profesional, cu boxe mari şi curate, aşa cum vedem în filme.
Fiecare boxa are o tăbliţă cu numele calului, data naşterii, rasa şi numele proprietarului. Pentru că nu toti caii aparţin Centrului Andaluz. Există persoane care şi-au achiziţionat câte un cal care este „rezident” al Centrului : are propria boxă, este hrănit, spălat, ţesălat, are parte de mişcare zilnic, etc
În ce priveşte tarifele, ele sunt rezonabile, dacă avem în vedere că întreţinerea unui cal nu este nicidecum o treabă uşoară, nici ieftină :
– o lecţie de 30 de minute costă 60 de lei,
– una de 45 de minute (pentru avansaţi) costă 80 de lei.
– la fiecare 10 lectii Centrul Andaluz oferă una gratuită.
– copiii sub 12 ani beneficiază de reduceri.

Iata-l pe Frederick, un friesian de 5 ani frumos, lucios şi cuminte, cu coama împletită.
Tatăl său, Rick, la fel de negru şi masiv îl priveşte din boxă cum merge elegant la trap împreună cu noua lui prietenă, Doris.O experienţă frumoasă, o oportunitate de a face puţin sport şi a ne corecta ţinuta, o ocazie unica de a crea legături cu aceste minunate animale care sunt caii, asta înseamnă vizita la

 Centrul de Echitaţie Andaluz .


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.