Proxenet trimis la muncă

0

Tribunalul Argeş a dat sentinţa într-un dosar de proxenetism, inculpatul primindu-şi pedeapsa. Florin F., din Piteşti a fost judecat după ce şi-a exploatat propria parteneră de viaţă. Acesta îşi obliga concubina să-şi vândă trupul ca să aibă din ce trăi. Individul nu lucra, singura lui sursă de venit fiind tânăra care se prostitua. Pentru faptele sale, a fost condamnat cu suspendare. Adevărata pedeapsă, pentru un om care fost obişnuit să trăiască pe spatele altora, poate fi aceea că instanţa îl obligă să muncească în folosul comunităţii.
În noiembrie 2021, Florin F. a ajuns în arest în urma unor descinderi ale procurorilor DIICOT Piteşti. Individul a fost audiat alături de alţi 11 inculpaţi, suspectaţi de trafic de persoane. Gruparea exploata tinere pe care le obligau să se prostitueze în ţară şi în străinătate. Indivizii foloseau metoda loverboy şi convingeau fetele să îşi vândă trupul, pretinzând că trebuie să strângă bani ca să îşi poată întemeia o familie. În luna februarie a anului 2022 a fost trimis în judecată sub acuzaţia de constituirea unui grup infracţional organizat, împreună cu ceilalţi 11 inculpaţi. În timpul procesului însă, din Florin F. a făcut cererea de disjungere a dosarului el fiind singurul acuzat numai de proxenetism şi care avea o singură victimă, concubina lui. Dosarul a fost judecat separat la Tribunalul Argeş. Magistraţii au dat sentinţa săptămâna trecută.

I-au fost confiscaţi banii!

„Condamnă pe inculpatul F. Florin la pedeapsa de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism (…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei închisorii de 1 (un) an şi 4 (patru) luni şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani”, se precizează în sentinţă. Florin F are de respectat mai multe obligaţii. Ca pedeapsă complementară, judecătorii au dispus „…pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Argeş sau în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, judeţul Argeş, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare”, după cum se menţionează în decizie. De asemenea, inculpatului îi vor fi prelevate probe biologice pentru a fi incluse în baza de date genetice. Judecătorii au dispus confiscarea sumei de suma de 12.493 lei, bani obţinuţi din proxenetism. În plus acesta are de plată către stat 2.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care 2.000 de lei în faza de urmărire penală. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.