Artur, în arest c-a vrut nevastă! 

1Polițiștii piteșteni au reținut un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Este vorba de cel care în data de 6 mai a răpit o adolescentă de pe strada Exercițiu, din Pitești. În timp  ce polițiștii o căutau, tatăl celui care a luat-o de pe stradă s-a dus și a predat-o pe minoră la Poliția Vâlcea.  De față cu bărbatul, tânăra le-a zis oamenilor legii că a plecat de bunăvoie de la Pitești. Ulterior, adolescenta a povestit anchetatorilor cum s-a petrecut totul iar tânărul este acuzat de lipsire de libertate.


După cum anunţat într-un din numerele trecute, fata a fost răpită de pe strada Exerciţiu din Piteşti. Tânăra a fost urcată cu forţa într-o maşină cu numere de Vâlcea, de trei indivizi care au demarta în trombă. „Ca urmare a dispariției în împrejurări alarmante a minorei de 17 ani, din Pitești, petrecută în ziua de 6 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu avizul procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. În urma cercetărilor a fost identificat tânărul de 20 de ani, din Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, care, în seara zilei sus-menționate, în jurul orei 18:30, împreună cu alți doi tineri, ar fi urcat-o pe minoră, prin constrângere fizică, într-un autoturism, cu care ulterior s-ar fi deplasat pe raza județului Dâmbovița.În ziua de 11 mai a.c., tânărul a fost depistat și condus la sediul Poliției Municipiului Pitești, unde, după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive” a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş.
Tatăl răpitorului a predat fata poliţiştilor
Tânărul reţinut este Artur G., de 20 de ani din Râmnicu Vâlcea. Acesta a fost ajutat de doi prieteni să îşi ducă planul la bun sfârşit. A venit cu maşina personală, un Volkswagen Passat, a oprit lângă fata care se afla pe strada Exerciţiu în apropierea unei benzinării şi ajutat de prietenii lui au urcat-o cu forţa în autoturism. Nu s-a dus acasă la Vâlcea, unde bănuia că ar putea fi urmărit de poliţişti, ci în judeţul Dâmboviţa acolo unde fata a fost ţinută o noapte. A doua zi a fost transportă la Vâlcea. Fata fusese dată în „alertă răpire copil”, fiind căutată la nivelul întregii ţări. Tatăl tânărului a luat-o pe adolescentă şi a predat-o poliţiştilor vâlceni. De faţă cu bărbatul, tânăra a spus că a plecat de la Piteşti de bunăvoie cu fiul acestuia. La Piteşti însă, când cei incriminaţi nu mai erau de faţă şi tânăra nu mai avea de motive de teamă, ancheta a luat o altă întorsătură.
Cel acuzat a spus că o voia de nevastă
Fata le-a spus poliţiştilor că a fost răpită, povestind întreg filmul şi a dat indicii despre cei trei. Oamenii legii l-au prins pe Artur G. şi acesta a declarat că voia să o ia de nevastă pe tânără şi a procedat potrivit regulilor ţigăneşti, răpind-o. Când a avut loc negocierea între părinţi, aceştia nu s-au înţeles cu privire la preţul pe care mirele ar fi trebuit să îl plătească pentru mireasa lui. Atunci părinţii băiatului s-au decis să o ducă pe fată la Poliţie ştiind că este căutată. Indiferent de motivele invocate, Artur a încălcat legea, fiind reţinut pentru lipsire de libertate. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere le-au fost de ajutor oamenilor legii. Pe înregistrările de la o benzinărie şi de la un magazin se vede cum fata a vrut să scape prizându-se de uşa unui magazin. Se observă şi cum câţiva bărbaţi care şi-au dat seama ce se petrece, filmau cu telefoanele mobile scena, pentru a avea indicii despre maşina în care a fost urcată tânăra.
Plasat în arest la domiciliu
Ieri, Artur G. a fost prezentat Judecătoriei Piteşti cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a respins cererea, a luat însă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile împotriva tânărului. În sentinţă, judecătorii fac menţiunea, printre altele, că inculpatul nu are voie să ia legătura direct sau indirect cu cei cinci martori din dosar. Dacă încalcă vreuna dintre interdicţii măsura arestului la domiciliu se poate revoca şi înlocui cu arestul preventiv. M.S.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.