152.000 de clienți și-au amânat ratele!

0
  • Pandemia a afectat veniturile românilor



Potrivit ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, un număr de 152.000 de clienţi ai sistemului financiar-bancar au beneficiat până în prezent de prevederile Ordonanţei 37 privind amânarea ratelor iar totalul creditelor cu rate amânate până la 9 luni este de aproximativ 3,3 miliarde de lei.


Premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, s-au întâlnit vineri dimineaţa cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor. Discuţiile au vizat programul IMM Invest, amânarea ratelor la bănci şi programul de relansare a economiei, potrivit ministrului Finanţelor.
Puteți cere amânarea ratelor până pe 15 iunie
„Scopul întâlnirii a fost acela de a relaxa sau de a face toată această procedură să fie mai simplă pentru ca banii să ajungă la cei care au nevoie cât mai rapid. Am discutat şi despre celălalt program pe care l-am derulat împreună cu sistemul financiar bancar şi care este un succes, cel de amânare a ratelor clienţilor la bănci. În acest moment, prin Ordonanţa 37 au beneficiat 152.000 de clienţi ai sistemului financiar-bancar însumând cam 3,3 miliarde de lei totalul creditelor cu rate amânate până la 9 luni. Este un program care a funcţionat foarte rapid, sistemul financiar-bancar s-a mobilizat şi a procesat rapid toate cererile. Oricum am prelungit perioada de solicitare a amânării ratelor până la 15 iunie”, a afirmat Cîţu într-o conferinţă comună cu preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Sergiu Oprescu. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.