În Turcia, cu test rapid COVID la graniţă!

0
  • Argeşenii care pleacă în concediu sunt informaţi



Şi Turcia îşi deschide în această vară porţile pentru turşti, însă aici s-au luat o serie de măsuri pentru a preveni îmbolnăvirea cu coronavirus.


Astfel, ministrul turc al turismului și al culturii Mehmet Ersoy a făcut un rand de declarații în care specifică o parte din condiţiile pe care trebuie să le respecte turiştii care vin în vizită. Punctele care ne interesează cel mai mult sunt mai jos:
– Zborurile externe vor începe la începutul lunii iunie.
– La toate punctele de frontiera vor fi instalate “statii de test Covid 19”
– La intrare în țară (Înainte de control pașapoarte) se va face test obligatoriu pentru fiecare persoană în parte care va dura maxim 2-3 minute fără să se creeze aglomerație.
– “Carantina obligatorie de 14 zile” nu va fi practicată la intrare în Turcia pentru nici o naționalitate.
– S-au stabilit 132 de criterii unde sunt incluse și măsurile agreate de către comunitatea internaționala pentru combatarea virusului și se vor elibara certificate “Zona Non-Covid 19” la hoteluri și localuri care respectă aceste criterii.
Aceste masuri vor fi inspectate de minim 2 ori pe lună și situația cerificatelor se va actualiza lunar. De asemenea, important de știut este faptul că nu se va renunța la regimul de masa All inclusive, se va schimba doar modul de servire al băuturilor și al mâncărurilor, care va fi făcut doar de personal. În plus, la pachetele de training ale lucrătorilor în in turism s-a adăugat și capitolul Pandemie și s-a făcut obligatoriu tuturor hotelurilor care doresc să obțină certificatul.
O scrisoare de intenție care va include detalii și măsuri legate de certificatul “Zona Non-Covid 19” a fost trimisă deja tuturor țărilor partenere în domeniul turismului. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.