S-a finalizat expertiza în dosarul ministrului Chiţoiu

0
  • După accidentul mortal



Recent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a sosit rezultatul expertizei în dosarul fostului ministru Daniel Chiţoiu, învinuit de ucidere din culpă. Procurorii i-au adus la cunoştinţă rezultatul iar acesta nu l-a contestat până ieri. Din document reiese că acesta rula cu viteza de 74 kilometri la oră când a avut loc accidentul mortal.


„A fost depusă la dosarul cauzei expertiza tehnică auto, iar săptămâna trecută a fost adusă la cunoștința părților. Până acum nu au fost depuse contestații însă acestea pot fi depuse pe toată durata urmăririi penale. În cazul în care este cerută o completarea a expertizei sau o nouă expertiză, solicitarea trebuie argumentată ca să poată fi admisă. Parchetul a mai dispus o expertiză medico-legală în cazul celei de a treia victimă, respectiv femeia care a scăpat cu viață. Era necesară pentru a se stabili numărul de zile de îngrijiri medicale sau dacă a suferit vreo infirmitate în urma accidentului”, a precizat Marius Ştefan, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.
Impact puternic, viteză legală!
În decembrie 2019, chiar în a doua zi de Crăciun, Daniel Chițoiu, fost ministru al Finanţelor, a fost implicat într-un accident rutier p DN 7 în localitatea Zamfireşti. Doi soți, ambii trecuți de 70 de ani, au murit, iar o a treia victimă, cumnata șoferului este, la acest moment, într-o unitate medicală pentru recuperare. Rănită grav, femeia în vârstă de 71 de ani a suferit trei intervenții chirurgicale și a fost externată după două luni și jumătate. În ceea ce privește expertiza tehnică, a fost făcută de un specialist desemnat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, iar părțile implicate au avut, la rândul lor, câte un expert. Se spune că în rezultatul primit de familie, dar și de Daniel Chițoiu se precizează că mașina fostului ministru a intrat pe contrasens. Viteza era de 74 de kilometri pe oră. Se spune că circula cu o viteză legală pentru că pe tronsonul de drum respectiv avea limită de 90 de kilometri pe oră, însă impactul a fost foarte puternic. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.