9 zile până la reluarea fotbalului Vinerea viitoare se reiau meciurile din Liga 1

0
0



După o lungă pauză cauzată de pandemia de coronavirus, fotbalul românesc îşi reia încet-încet cursul. Astfel, secretarul general al LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a anunțat că sezonul Ligii 1 va reveni de pe 12 iunie. „Primele meciuri sunt deja bătute în cuie”, a declarat Justin Ștefan.


Mai sunt câteva zile și Liga 1 va reveni la treabă. După mai bine de două luni de zile de suspendare din cauza pandemiei de coronavirus și după mai bine de două săptămâni de cantonament, jucătorii sunt gata să revină pe stadioane. După cum scrie prosport.ro, mai întâi fără spectatori, dar există speranțe că și accesul publicului va fi permis în cele din urmă. „Vineri, 12 iunie, ar trebui să avem primele meciuri. Sunt bătute în cuie. Potrivit ultimului ordin, era o notificare către Minister, a fost trimisă acea notificare. E oficial, nimic nu mai poate bloca realuarea sezonului”, a declarat la Digi Sport Justin Ștefan, secretarul general al LPF (Liga Profesionistă de Fotbal).
Relaxare a competiţiei
Justin Ștefan se așteaptă ca ritmul de meciuri să nu fie atât de sufocant, așa cum se anunța până acum. Oficialul LPF crede că vor fi soluții astfel încât etapele să nu se joace una după alta. „Azi am purtat discuții cu Orlando Nicoară. În acest moment este posibil ca UEFA să extindă termenul de 20 iulie până la 3 august, ceea ce ar însemna o relaxare a competiției interne. Este foarte posibil să avem un program pentru primele două, trei etape”, a mai spus Justin Ștefan
Nivel de siguranţă
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, acum două zile într-o conferinţă de presă, că meciurile din Liga I se vor relua fără spectatori, aşa cum au cerut FRF şi LPF. ”Eu îmi doresc ca sportul să aibă spectatori, deoarece prin definiţia lui sportul este un spectacol. Dacă nu ştiaţi, în propunerile iniţiale venite din partea FRF şi LPF de la bun început ei şi-au asumat şi ne-au propus şi nouă reluarea campionatului fără spectactori. Oriunde în lume în zona Europei, în ţările civilizate care au pornit competiţiile, acest lucru s-a pornit fără spectatori. Această măsură este pentru a creşte nivelul de siguranţă şi de protejare a sănătăţii şi răspândirii acestui coronavirus”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, Ministrul Tineretului și Sportului.
LPF insistă
În ciuda celor spuse de Ionuț Stroe, LPF insistă ca suporterii să fie lăsați la meciurile din Liga 1. „Continuăm să facem demersuri!” este mesajul LPS. Oficialul de la Ligă a atenționat zilele trecute că, în cazul în care un jucător va fi depistat pozitiv cu noul coronavirus, acesta va fi izolat, dar echipa va risca pierderea meciurilor la masa verde, dacă aceasta nu își va putea disputa partidele programate. „Obiectivul nostru rămâne de a finaliza competiția prin disputarea tuturor meciurilor din Liga 1. Dacă, domane ferește, vor exista probleme la o echipă, vor fi două principii de lucru.
În primul rând, vom vedea dacă există posibilitatea reprogramării meciului sau meciurilor, și abia în ultima instanță analizăm posibilitatea de a aplica dispoziția regulamentară, și anume ca echipa repectivă să piardă cu 3-0”, a spus Justin Ștefan. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.