Emil Săndoi: ”Suntem în creștere ca nivel de joc”

0

După înfrângerea cu Ucraina, selecționerul Emil Săndoi a menţionat că obiectivul a fost ratat din cauza problemelor cu care s-a confruntat, dar şi a faptului că jucătorii din lotul său nu evoluează în campionate puternice ale Europei precum cei ai adversarelor.
„Am întâlnit până acum cei mai buni doi adversari din grupă. Azi, jocul a avut câteva momente-cheie. Dacă în primele momente ale jocului marcam, din oportunitățile pe care le-am avut, s-ar fi schimbat datele problemei.
Îmi pare rău că n-avem niciun pic de șansă. Am luat iar gol în minutul 90, dintr-o deviere. Ca posesie, Ucraina a fost peste noi, a avut ocaziile mai clare, dar și noi am avut ocazii în momente-cheie, numai că mingea n-a intrat în poartă. E dureros.
Suntem în creștere ca nivel de joc. Acum, înțelegem ce înseamnă acest nivel.
Noi nici n-am fost pregătiți, neavând o campania de calificare și jucând doar partide amicale. Primul joc a fost și cu Spania… Toate s-au derulat incredibil, doar împotriva noastră! Au fost și accidentări, absențe… Ăsta e fotbalul câteodată”, a declarat Săndoi la TVR.

”Contează foarte mult nivelul la care evoluează jucătorii”

“Din punct de vedere al obiectivului, era important să ieşim din faza grupelor. Asta ne doream, pentru asta am muncit, dar au fost o grămadă de probleme cu care ne-am confruntat. Apoi este vorba despre o maturitate a echipelor pe care le întâlnim, o maturitate pe care adversarii au câştigat-o prin jocul la nivel internaţional, în campionate mult mai puternice. Contează şi nivelul la care evoluează jucătorii. Noi n-am avut mulţi jucători care să joace în străinătate, să joace în top 8 campionate din Europa, chiar şi în ligile secunde. Noi am avut mai mult jucători din campionatul nostru. Jucători de valoare, cu potenţial, dar se vede o diferenţă, un ritm de Champions League, de Europa League. Însă jucătorii noştri au potenţial şi de asta îmi pare rău. I-am văzut foarte afectaţi pentru că au crezut foarte mult în acest turneu final” a mai precizat Săndoi.
Întrebat ce părere are despre faptul că o parte dintre suporterii prezenţi la meci i-au cerut demisia şi dacă ia în calcul să renunţe, selecționerul a răspuns: “Pentru mine n-ar fi niciodată o problemă asta. Dacă aşa s-a strigat, nu ştiu, pentru că eu chiar eram concentrat la joc în momentele acelea. În fotbal trebuie să mai ai şi şansă câteodată. Îmi doresc din suflet să am noroc în viaţă, dacă nu am în fotbal”. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.