Arbitrii argeşeni au susţinut testele fizice!

0
0
  • CCA a organizat un centru de testare la Piteşti
  • Au fost prezenţi cavaleri ai fluierului din Argeş, Braşov, Vâlcea şi Covasna
  • Judeţul nostru a avut 5 reprezentanţi n Trei au fost centrali, iar doi – asistenţi
  • Un al treilea tuşier a absentat motivate



Timp de trei zile, arbitrii de Liga 1 și o parte dintre cei de Liga 2 au susţinut testele fizice. Astfel, în vederea reluării competițiilor, arbitrii au început pregătirea. Lotul pentru Liga 1 și meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri.


Printre cavalerii fluierului din lotul de Liga 1, se numără şi 6 arbitrii argeşeni: centralii Cătălin Popa, Iulian Călin şi Robert Avram şi asistenţii Romică Bârdeş, George Neacşu şi Gabriel Stroe. Dintre aceştia doar primii 5 au susţinut testele fizice, Stroe fiind accidentat.
Un arbitru în plus la meciuri
Conform Protocolului de Reluare a Competițiilor, în fiecare oraș în care se va disputa un meci de fotbal va fi alocat un arbitru de rezervă, în cazul în care unul dintre cei patru arbitri din brigada desemnată pentru meciul respectiv nu va putea participa. Arbitrii au efectuat deja testele Covid-19, iar rezultatele au fost toate negative. Testarea se va repeta la fiecare 14 zile, iar costurile acestor teste sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal. A urmat apoi vizita medicală, iar începând de miercuri, 3 iunie, timp de trei zile, arbitrii au susţinut testele fizice. Dacă până acum acestea se desfășurau în același loc, de data aceasta au fost înființate 6 centre în țară pentru a se evita aglomerarea și deplasările pe distanțe lungi: Arad, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Craiova, Pitești și București.
Testaţi de Edi Dumitrescu şi Cristi Nica
Unul dintre centre a fost aşadar la Piteşti, testele fizice ţinundu-se ieri, la prânz, la Stadionul Nicolae Dobrin, în prezenţa observatorilor Edi Dumitrescu şi Cristi Nica, cei doi fiind trimişi de Comisia Centrală de Arbitri. Au fost prezenţi la aceste teste 11 arbitri, din judeţele Argeş, Braşov, Vâlcea şi Covasna. Astfel, au fost testaţi centralii Cătălin Popa, Iulian Călin, Robert Avram din Argeş, Marian Barbu din Braşov, Lucian Rusandu din Covasna, Cătălin Buşi din Vâlcea, şi asistenţii Romică Bârdeş, George Neacşu din Argeş, Florin Păunescu din Vâlcea, Bucşi Imre din Covasna şi Stelian Slabu din Braşov.
“Filmate şi prezentate CCA”
Prezent şi el la testarea arbitrilor de ieri, Cornel Sorescu preşedintele AJF Argeş şi totodată observator de arbitri la Liga I, ne-a explicat mai multe despre modul în care au decurs testările celor 11 arbitri centrali şi asistenţi. “La noi, la Piteşti a fost organizat unul din cele 6 centre de testare din ţară pentru arbitrii de centru şi asistenţi de la Liga 1. Au fost prezenţi 11 cavaleri ai fluierului din Argeş, Braşov, Vâlcea şi Covasna. De la noi au fost centralii Popa, Avram şi Călin şi asistenţii Bârdeş şi Neacşu, în timp ce al treilea asistent aargeşean de Liga I, Stroe este accidentat şi nu a putut susţine testele. Apoi au fost Barbu şi Slabu de la Braşov, Rusandu şi Imre de la Covasna, Buşi şi Păunescu de la Vâlcea. Se dau doar testările fizice, cu Edi Dumitrescu şi Cristi Nica din partea CCA. Sunt teste de viteză şi de anduranţă, specific arbitrilor de centru şi specifice arbitrilor de margine. Doar astăzi se susţin aceste teste fizice. Ele sunt filmate, înregistrate şi apoi vor fi prezentate şi CCA. Testările teoretice şi video se dau de două ori pe săptămână cu preşedintele CCA, Vassaras. Pentru arbitrii de Liga a II-a, va fi organizat un alt centru, dar nu la Piteşti” ne-a spus Sorescu.  S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.