FC Argeș a început pregătirea colectivă

0
  • Alb-violeții au scăpat de restricții



După o pauză forțată de aproape trei luni cauzată de pandemia de COVID-19 care a oprit tot sportul românesc, FC Argeș a efectuat luni seară primul antrenament colectiv.


Ședința de pregătire s-a desfășurat pe terenul Constantin Cârstea din cadrul stadionului Nicolae Dobrin. Antrenorul Ionuț Badea a împărțit lotul pe care l-a avut la dispoziție în trei grupe, sub atenta supraveghere a colaboratorilor săi care urmăreau foarte atent mișcările fiecărui jucător. Antrenamentul a început cu câteva exerciții fizice și alergări ușoare pentru a da posibilitatea fotbaliștilor să-și pună în mișcare musculatura, iar apoi să-și intre cât mai repede în ritm. După aproape o jumătate de oră de efort fizic susținut, Badea le-a dat elevilor săi și mingea, acesta fiind momentul mult așteptat de fotbaliștii alb-violeți. Pe fețele jucătorilor se putea citi bucuria nemărginită, mingea fiind obiectul care le-a lipsit cel mai mult în această perioadă. Principalul grupării din Trivale a pus accent la acest prim antrenament colectiv pe jocul de posesie, urmând ca zilele următoare să diversifice ședințele tehnico-tactice.
Prepeliță: ”Am revenit pentru promovare”
Jucătorii de la FC Argeș sunt conștienți de importanța celor cinci meciuri din play-off. Alb-violeții spun că vor face tot posibilul să readucă Piteștiul pe harta primului eșalon după o absență de aproape 12 ani. Căpitanul Andrei Prepeliță vrea să-și încheie cariera la Pitești, cu o promovare în Liga I: ”Suntem bucuroși că am trecut de cele 14 zile de cantonament care nu au fost ușoare cu aceste restricții. A fost o situație atipică cu care nu ne-am mai întâlnit, dar nu am avut ce face. Lupta pentru promovare va fi foarte strânsă. Și clasamentul o arată. În afară de UTA care are un avans mai mare, celelalte echipe sunt la egalitate sau despărțite de un punct. Va fi o luptă strânsă din care noi sper să ieșim câștigători. O promovare cu FC Argeș ar fi un obiectiv îndeplinit pentru mine. De asta m-am și întors la Pitești. Sincer, nu voiam să joc într-o ligă secundă. Nu o făcusem până acum, dar ținând cont că FC Argeș e clubul care m-a ajutat foarte mult, care m-a format și mi-a dat șansa să joc în Liga I și să mă afirm, de asta am venit și sper să reușim această promovare. Dacă vom reuși, probabil că voi mai juca un an”.
Tofan: ”Atuul nostru este unitatea grupului”
Mijlocașul Andrei Tofan are mare încredere în potențialul echipei în lupta cu celelalte contracandidate la promovare: ”Toată lumea știe că va fi o luptă foarte grea. Noi, băieții suntem uniți, vorbim mereu despre această luptă. În cantonament mai ales, ne strângeam și vorbeam. Ni se zbârlea pielea pe noi când vorbeam despre promovare. Eu cred că o să fie bine. Atuurile nostre în această luptă este grupul foarte unit. Pe asta ne bazăm. Toți tragem pentru același lucru și gândul nostru este numai acolo”. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.