A omorât un tânăr de 26 de ani!

1
  • Instanţa i-a redus pedeapsa



În iulie 2019, Vasile Nicolae, în vârstă de 62 de ani, a ucis un tânăr de 26 de ani. Criminalul a fost încarcerat şi a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 8 ani de închisoare. Inculpatul a atacat sentinţa şi ieri Curtea de apel Piteşti i-a redus substanţial pedeapsa!


Crima a avut loc la sfârşitul lunii iulie, la Arefu. Ovidiu Niculae, de 26 de ani, din localitate, salariat la centrala electrică, se întorcea de la barul din comună şi era băut. Ajuns în dreptul locuinţei, s-a certat cu vecinul său, Vasile Nicolae, de 62 de ani, care la rândul său era sub influenţa alcoolului. Cei doi au ajuns la bătaie, moment în care sexagenarul, a înfipt de două ori cuţitul în pieptul tânărului, care era finul său. I-a provocat răni la nivelul braţului stâng şi sub clavicula stângă. Se pare că lama cuţitului a atins inima şi a provocat o hemoragie internă. Sângerând tânărul înjunghiat a ajuns doar până în dreptul porţii sale, unde s-a prăbuşit. A fost chemată o ambulanţă care a pornit cu victima spre spital însă, tânărul a murit pe drum. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, Vasile Nicolae fiind acuzat de omor.
5 ani şi 6 luni închisoare pentru o viaţă de om!
Vasile Nicolae a fost arestat preventiv pe data de 31 iulie, fiind trimis în judecată câteva luni mai târziu. Înainte de Anul Nou, mai exact pe data de 30 decembrie 2029, Tribunalul Argeş l-a condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 8 ani. Judecătorii au stabilit atunci ca inculpatul să plătească daune morale familiei tânărului ucis, în valoare de 20.000 lei. Sentinţa nu era definitivă. Vasile Nicolae a declarat apel. Ieri magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dat hotărârea prin care au micşorat pedeapsa acestuia. „ Admite apelul declarat de inculpatul Nicolae Vasile, în prezent aflat în Penitenciarul Mioveni, împotriva sentinţei penale nr. 411/2019, pronunţată de Tribunalul Argeş Secţia Penală, în dosarul nr. 5154/109/ 2019. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi, rejudecând: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Nicolae Vasile de la 8 ani închisoare la 5 ani şi 6 luni închisoare. Deduce, la zi, arestul. Menţine în rest celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate.”, se precizează în sentinţa definitivă.
Altfel spus, bărbatul va trebui să execute 5 ani şi 6 luni închisoare după ce a luat viaţa unui tânăr. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.