Condamnat după ce a înjurat pe stradă!

0



Având probleme mari cu alcoolul, un bărbat din Topoloveni a ajuns la închisoare din pricina acestui viciu. Beat criță, Olimpiu Adrian Vereș, de 45 de ani, din comuna Căteasca, a înjurat pe stradă mai mulți trecă­tori și s-a ales cu dosar penal pentru tulburare a ordinii și liniștii publice. A fost condamnat definitiv, fiind încarcerat, sub acuzația de tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul se afla în stare de recidivă după ce în anul 2017, a fost condamnat definitiv pentru înșelăciune.


Olimpiu Adrian Vereș, de 45 de ani, din comuna Căteasca, se afla într-o seară în fața unui magazin non stop din Topoloveni. Alături era stația de maxi-taxi unde a­șteptau mai multe persoane. Bărbatul, beat criță, s-a luat de trecători și de cei care așteptau maxi-taxi. A provocat un scandal, greu de descris în cuvinte, înjurând pe toată lumea și amenințând. Pe numele lui, polițiștii din cadrul Poliției Topoloveni au întocmit dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind trimis în judecată. În octombrie 2019 a fost condamnat de Judecătoria Topoloveni la un an închisoare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul a recunoscut fapta spunând că la băutură își pierde capul. Magistrații au constatat că infracțiunea a fost comisă în perioada în care se afla sub supraveghere după ce a fost condamnat într-un dosar de înșelăciune la 2 ani 11 luni și 10 zile închisoare. Astfel, instanța a dispus ca bărbatul să execute cele două pedepse, alăturat, în total 3 ani, 11 luni și 10 zile de închisoare, în regim de detenție.
După sentință Olimpiu Adrian Vereș a declarat apel. La Curtea de Apel Pitești judecătorii nu au avut aceeași opinie în ceea ce privește condamnarea bărbatului. Doi dintre magistrați au făcut opinie separată considerând că pedeapsa este mult prea aspră. Cei doi au dispus ca bărbatul să plătească o amendă penală de 7.500 de lei și să-l oblige să urmeze un tratament medical pentru dezalcoolizare. În plus aceștia au dispus menținerea suspendării din condamnarea anterioară. Având în vedere că decizia nu era unanimă, a fost format un complet de divergență, așa cum prevede legea în astfel de cazuri.
Completul de divergență a dat sentința defintivă, respingând apelul inculpatului. Astfel, bărbatul s-a ales cu o condamnare de 3 ani, 11 luni și 10 zile. Miercuri acesta a fost ridicat de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Mioveni care au pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul a fost dus la Penitenciarul Mioveni. M. Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.