Conducere nouă la DSP Argeș!

0



Ieri a demisionat Alexandru Guiță, director al Direcției de Sănătate Publică Argeș. Acesta a fost înlocuit în funcție de directorul adjunct al instituției amintite, Cati Vătășescu.


Medicul militar Alexandru Guiță, fost comandant al Spitalului Militar „Ion Jianu” Piteşti, a fost împuternicit în funcţie pe data de 16 aprilie, după ce Ministerul Sănătăţii a demis-o pe Soria Honţaru pentru „management defectuos”. Aceasta a fost delegată să deţină funcţia de director DSP Galaţi, funcţie pe care nu a ocupat-o niciodată imediat, după numire intrând în concediu medical. Alexandru Guiţă a fost împuternicit pe durata stării de urgenţă şi a stării de alertă, astfel că la data de 15 iulie mandatul acestuia ar fi încetat de drept. Directorul executiv Alexandru Guiţă şi-a înaintat demisia marţi, acesta intrând în vigoare de ieri. Tot ieri a transmis un comunicat de presă redacţiei noastre în care îşi manifestă nemulţumirea faţă de dezinteresul cetăţenilor privind măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19, acesta fiind motivul creştenii semnificative a numărului de infectări din judeţul nostru. De asemenea Alexandru Guiţă vorbeşte despre cele trei laboratoare PCR funcţionale în judeţul nostru dar şi despre anumiţi „factori perturbatori” din mass-media care ar fi informat greşit populaţia.
Directorul adjunct a preluat prerogativele
Fostul director executiv a invocat motive personale care l-au determinat să demisioneze. „În momentul de faţă DSP Argeş este condus de doamna Cati Vătăşescu, director adjunct, fiind urmatoarea în organigramă, din punct de vedere al prerogativelor, după directorul executiv. Acest lucru se va întâmpla până la emiterea unui nou ordin de către ministrul Sănătăţii. Conform legii, pentru moment, doamna doctor Cati Vătășescu a preluat atribuțiile de director executiv DSP Argeș. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.