A recunoscut că a dat mită!

1
0



Un bărbat din comuna Rucăr a fost condamnat sub acuzația de dare de mită. Bărbatul a scăpat cu o pedeapsă mai ușoară după ce a recunoscut fapta. Astfel a pri­mit o pedeapsă cu suspendare deși risca să ajungă la închisoare. Deși sentința nu este definitivă, este greu de crezut că se va mai schimba ceva, dat fiind faptul că instanța a admis acordul de recu­noaștere al inculpatului.


În luna noiembrie a anului trecut, Robert Ciprian B., din comuna Rucăr, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, fiind cercetat sub acuzația de dare de mită. Având în vedere că le-a povestit anchetatorilor cu lux de amănunte cum s-a petrecut totul, Parchetul a înaintat instanței nu cererea de trimitere în judecată a inculpatului, ci soluționarea acordului de recunoaștere. Astfel Tribunalul Argeș a admis cererea, în urmă cu câteva zile. „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş cu inculpatul B. ROBERT CIPRIAN.(…) condamnă pe inculpatul B. ROBERT CIPRIAN la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. (…) stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. În baza art.93 alin.1 Cpen.(…), pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul B. ROBERT CIPRIAN va frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul B. ROBERT CIPRIAN va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Comunei Rucăr sau în cadrul Primăriei Comunei Dragoslavele” se precizează în sentiţă. Decizia nu este defintivă, însă este greu de crezut că va mai face cineva recurs dat fiind faptul că totul s-a judecat în baza acordului de recunoaştere a vinovăţiei. M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. A recunoscut ca dat mita si a scapat mai usor, dar cel care a primit cum scapa tot mai usor ori mai greu ?! Dupa legile naturii nimic nu se pierde, doar se transforma ori se transfera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.