„Suntem pregătiţi. Vrem să ne bucurăm la final!”

0
  • Claudiu Niculescu înainde de debutul Mioveniului în play-offCS Mioveni dispută mâine seară primul meci din acest play-off, de la ora 20.00 cu Rapid. Partida se va juca cu tribunele goale, aşa cum se dispută toate meciurile din Europa în acest moment. Înainte de acest meci, antrenorul Mioveniului, Claudiu Niculescu a vorbit despre perioada de pregătire precompetiţională a echipei sale, a analizat adversarul şi ne-a spus ceea ce îşi doreşte cel mai mult la acest debut.


Este CS Mioveni pregătită de meciul cu Rapid?
– Sutem pregătiți pentru prima etapă din acest play-off. Pregătirea a decurs bine, cu excepția primelor două săptămâni , când a trebuit să ne antrenăm cu cîteba 4 jucători, separat, dar, în rest totul a decurs bine. Bineînțeles am suferit un pic din cauza meciurilor amicale, am jucat doar unul singur , care a fost de altfel un test util, foarte util, pentru echipă. Suntem pregătiți și așteptăm cu nerăbdare începerea acestor 5 finale. Jucătorii s-au comportat per total foarte bine şi suntem mulţumiţi vis-a-vis de acest aspect. Un lucru foarte îmbucurător pentru noi, după această pregătire destul de lungă este că nu avem niciun jucător accidentat. Repet, suntem prgătiţi de începutul acestui play-off, unde ne aşteaptă 5 meciuri de foc, 5 finale, după care, sper eu să realizăm acest vis şi anume de a promova în Liga 1.
Cât de greu este meciul cu Rapid, o echipă cu un nume în fotbalul românesc?
– Cu orice echipă am fi jucat în prima etapă, meciul ar fi fost la fel, extrem de greu. Meciul cu Rapid este foarte dificil pentru noi, mai ales că venim după atâtea luni fără meciuri oficiale. Un pic, poate, vom suferi la ritmul de joc, dar sper eu ca băieții să compenseze cu o dorință foarte mare . Sunt foarte motivați, sunt foarte pregătiți și sper că la ora jocului să fie 100% din toate punctele de vedere și marți seara să ne bucurăm cu toții. Jucăm împotriva unei echipe de tradiţie . Sper ca jucătorii să fie sănătoşi la ora jocului.
Joc extrem de dificil
Jucătorii au de luat şi o revanşă în faţa Rapidului după eşecul din campionat…
– Ar fi greşit să gândească aşa. Nu au de luat nicio revanşă, împotriva niciunui adversar. Ce a fost, a fost în toamnă, nu mai contează, face parte din trecut. Important este acum cum se vor prezenta ei marţi seara, la ora 20.00. Va trebui să fie concentraţi doar la ce au de făcut, nimic mai mult. Este important acest prim meci din play-off, un joc extrem de dificil, dar o partidă pe care o vom aborda cu foarte mare încredere şi cu speranţă că la final noi ne vom bucura.
Ai fost coșmarul Rapidului în Liga 1, când jucai la Dinamo, vei și acum, în Liga 2, cu CS Mioveni?
– Coșmar… depinde la ce vă referiți… am marcat multe goluri în poarta lor. Dar au trecut anii… Cred că am 13-14 goluri ca jucător, nu am ținut socoteala, dar acest lucru contează prea puțin acum. Contează ce vor face băieții mei marți seara. Acum sunt antrenor, nu mai are nicio legătură cu ce a fost în trecut. La totul de o parte și mă concentrez doar la ce am de făcut marți seara…
Ştiu cum vor juca
Ce le-ai spus jucătorilor despre adversar?
– Le-am prezentat informaţii despre ei, atât cât am putut pentru că informaţii foarte multe nu avem. Au disputat şi câteva meciuri amicale şi cred eu să ştiu destul de multe despre ceea ce vor juca, cum de altfel cred că ştiu şi ei despre noi. Important e, repet, cum vor fi jucătorii mei marţi.
Eşti prieten cu Dan Alexa. Meciurile în care sunteţi adversari sunt unele speciale?
– Nu sunt speciale! Suntem foşti colegi, nu e nimic special. Nu joc eu cu Dan! Joacă CS Mioveni cu Rapid şi asta contează. Joacă jucătorii noştri şi sper şi îmi doresc foarte foarte tare, în special pentru moralul jucătorilor să fim noi cei car ene bucurăm la final.
Lipsa spectatorilor poate fi un atu pentru CS Mioveni, ştiind faptul că Rapidul are o galerie gălăgoiasă şi numeroasă ?
– Niciodată lipsa spectatorilor nu poate fi un atu pentru niciuna dintre echipe, indiferent ce nume are, pentru că sunt convins că dacă nu am fi trecut prin această pandemie satadionul ar fi fost plin. Rapidul are suporteri care o însoţesc, o încurajează …. să vedem la ora jocului cât contează lipsa spectatorilor. Important este ca jucătorii să îşi facă treaba, să terabă mai uşor peste acest aspect pentru că nu e confortabil pentru jucători să evolueze fără spectatori în tribune.
O situaţie mai specială
Cum vezi lupta pentru promovare?
– Foarte încinsă şi foarte crâncenă, pentru că este un play-off atipic, se joacă doar 5 meciuri, iar 5 echipe sunt despărţite doar de 1 punct. Aşa că este o situaţie mai specială. Nu cred că sa mai întâmplat de foarte multe ori în fotbal ca 5 echipe să depindă doar de ele, doar de rezultatele lor şi nu de rezultatele indirecte. Practic orice echipă de la locul 2 în jos are şanse. UTA are un avantaj consistent, dar la fotbal s-au văzut multe. Toate echipele vor întâmpina mici probleme, mai ales la această primă etapă pentru că lipseţte ritmul de joc. De când s-a oprit campionatul şi până acum sunt aproape 4 lunide zile, deci s-ar putea să conteze. Dar sper ca băieţii mei să compenseze această lipsă a ritmului de joc prin dorinţă mare.
La Petrolul au apărut acele cazuri de COVID…
– Este regretabil pentru că, sunt convins că şi ei s-au pregătit şi şi-au pus mari speranţe, cum de altfel îşi pun toate echipele în aceste 5 meciuri. Nu e o situaţie plăcută pentru ei. Le doresc în primul rând să fie sănătoşi, pentru că ăsta este lucrul cel mai important. Le doresc multă sănătate, pentru că ea este lucrul cel mai importat pentru orice om. Trebuie să lăsăm puţin fotbalul la o parte când se întâmplă astfel de lucruri, mai ales în situaţia asta de acum.
Visul de a ajunge în Liga 1
Cum ar fi să promovezi cu CS Mioveni în Liga 1 și acolo să nu mai fie Dinamo?
– În primul rând trebuie să promovăm noi, trebuie să ne îndeplinim noi acest vis și o putem face cu multă muncă și dorință. Sper să ajungem acolo la începutul lunii august… În cealaltă privință, nu cred că se va ajunge acolo, ca Dinamo să retrogradeze din Liga 1. Este doar o situație de conjunctură, Dinamo mai are și două restanțe și nu se va ajunge acolo.
Ce este în sufletul tău când vezi Dinamo pe ultimul loc în Liga 1?
– Prea multe nu pot să spun pentru că nu cunosc ce este acolo. E regretabil pentru toți cei care țin cu Dinamo. Este regretabil că s-a ajuns în această situație, dar, repet, este doar o situație de conjunctură. În scurt timp își vor reveni și nu se va pune problema să retrogradeze… Își vor reveni…
Craiova câştigă Liga 1
Poate Craiova să-l doboare pe Dan Petrescu?
– Poate! A arătat îna cest etape de când a venit Cristiano Bergodi la echipă. Craiova a realizat un lucru foarte important, de a câștigat aceste meciuri de cât s-a revenit după pandemie și în acest moment depinde doar de ea, nu de alte rezultate. Este deja un prim pas făcut și eu cred că au puterea de a câștiga titlul în acest an.
Cu Rădoi ai fost adversar pe teren… Cum vezi numirea lui la Națională și crezi că va reuși?
– Este cea mai inspirată alegere, pentru că a demonstrat calități excepționale ca antrenor, în trecut și mă refer la anul trecut cu echipa de tineret. Este obișnuit cu acea ambianță de la lotul național, cunoaște foarte bine jucătorii și eu am foarte mare încredere că Mirel ne va putea califica la turneul final. El are calități extraordinare de antrenor, dar știți cum e, totul depinde ca la ora jocului să aibă toți jucătorii apți și să joace la echipele lor de club
Cu cuplul N&D, Dinamo ar mai fi ajuns în această situație?
– Nu mai trăiesc în trecut. Ceea ce a fost a fost, contează mai puțin acum… S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.