Echipele pot folosi 6 jucători străini!

0
  • Federaţia de Baschet a stabilit regulamentul pentru noul sezon



Acum câteva zile, la sediul Federaţiei Române de Baschet a avut loc o nouă a Consi­liului Director. În ca­drul acestei întâlniri au fost stabilite o serie de amănunte cu privire la sezonul competiţional 2020-2021 în Liga Naţională de baschet masculin şi Cupa României la baschet masculin.


Noua ediţie de campionat va lua startul pe 10 octombrie 2020 şi se va termina în intervalul 2-12 iunie 2021. Cupa României la baschet masculin – ediţia 2020-2021 va începe în 3 octombrie, cu prima manşă din turul 1, iar Final Four-ul va avea loc în perioada 5-6 februarie 2021. FRB a stabilit taxele şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cluburile pentru a putea evolua în Liga Naţională de Baschet Masculin.
Taxe:
Taxa jucător străin: 1500 euro; Taxa transfer jucător român: 550 lei; Taxa formare juniori (platită în fiecare an cluburilor formatoare, prin FRB, pentru fiecare jucător născut 2000 sau mai tânăr, pana la varsta de 25 de ani): 2.000 de euro pe an de jucator în LNBM. FRB va direcţiona banii către antrenorul care l-a descoperit şi cluburile formatoare conform unei proceduri stabilite de CC Antrenori, reţinând un comision de 10%. Jucătorul tânăr primeste drept de joc numai după achitarea taxei de formare. Lista jucatorilor cu drept de joc: va fi de maximum 18 jucători (L18). Jucătorii străini: echipele participante, cu excepţia celor care participă în cupe europene, au dreptul să transfere, să aibă în lotul lărgit şi să înregistreze pe foaia de arbitaj maximum 6 străini.
Regula românilor:
În LNBM – fiecare echipă trebuie să joace cu cel puţin un jucător roman prezent în permanenţă pe teren, dar în Sfertul 1 şi Sfertul 2 acesta să fie sub 23 de ani (U23). În CRM – fiecare echipă trebuie să joace cu doi jucători români, tot meciul, dintre care cel puţin unul dintre aceştia să fie sub 23 de ani (U23). Nivelul profesional al antrenorilor: antrenorii cu carnet de antrenor, categoriile senior sau maestru, posesor al licentei FRB de tip „AA” (numai pentru categorie, CC Antrenori va propune o taxă de exceptare); în colectivul tehnic al echipelor vor fi minimum 2 antrenori (antrenor principal şi antrenor secund) şi maximum 4 antrenori (antrenor principal, 2 antrenori secunzi, 1 director tehnic); directorul tehnic trebuie să aibă carnet de antrenor; din cei 4 membri ai colectivului tehnic, cel mult unul poate fi străin; antrenorul străin trebuie să demonstreze că în ultimii 5 ani a fost antrenor măcar în 3 ani în prima ligă din ţara sa sau în altă ţară;
Barem arbitraj şi comisar
În LNBM şi CRM, baremul brut va fi cel din sezonul trecut. Pentru ceilalţi oficiali şi asistenţa medicală, LNBM şi CRM, rămân aceleaşi baremuri din sezonul 2019-2020. Plata baremurilor pentru arbitri şi comisar se va face de către clubul gazdă, în baza unui contract încheiat cu arbitrii/comisarii, conform unei proceduri care va fi comunicată ulterior. Statistica/înregistrare video (contract FRB): obligatoriu pentru toate echipele din LNBM şi CRM.
Retragere din competiţie:
Retragere înainte de începerea compeţiei – sancţiuni: amendă 2.500 euro + se va pierde taxa de înscriere. Retragere în timpul competiţiei – sancţiuni: amendă 5.000 euro + se vor pierde taxa de înscriere şi drepturile TV. În functie de numărul echipelor înscrise şi de evoluţia pandemiei, Consiliul Director al FRB poate modifica calendarul LNBM/CRM şi chiar sistemul competiţional. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.