La un pas de promovare!

0
  • Meci de infarct, victorie de senzație
  • Petrolul Ploiești – FC Argeș 1-2 (1-0) Au marcat: Vajushi (min.15) / Prepeliță (min.81), Buhăescu (min.87 pen.)



Un nou meci de infarct pentru suporterii alb-violeți oferit de FC Argeș, dar de data aceasta cu final fericit. Echipa pregătită de Ionuț Badea a obținut o victorie de senzație în etapa a patra a play-off-ului pentru promovarea în Liga I și continuă cu succes lupta pentru revenirea în primul eșalon. Piteștenii s-au impus cu 2-1, în deplasarea de marți seară, de la Ploiești, contra Petro­lului, la capătul unui meci nerecomandat cardiacilor!. Fanii vulturilor au stat cu sufletul la gură până în ultimul minut și au trecut destul de repede de la agonie la extaz. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures.
Începutul de meci le-a aparținut ploieștenilor care au deschis scorul după 14 minute, din penalty. Arnăutu a primit o pasă de la Blănaru, a intrat în careu, dar a fost agățat de portarul George Micle. Centralul Colțescu a dictat lovitură de la 11 m care a fost transformată de albanezul Vajushi. După primirea golului, alb-violeții au ieșit mai curajos la atac și au pus presiune pe adversar. Piteștenii au fost foarte aproape de a restabili egalitatea prin Nini Popescu, însă șutul acestuia, din interiorul careului, a lovit bara laterală!. Argeșenii puteau restabili echilibrul pe tabela de marcaj în alte două rânduri, însă șuturile de la distanță expediate de Matiș și Șerban, nu au prins cadrul porții. Petrolul mai putea marca încă o dată până la pauză, însă Micle a respins în lateral șutul cu pământul expediat de Arnăutu. După pauză, ploieștenii au încercat desprinderea decisivă și au irosit două mari ocazii de gol. Deac a trimis cu capul în bară, din interiorul careului, iar Marinescu l-a întins pe Micle cu un șut în forță, din afara careului. FC Argeș a reușit să întoarcă soarta meciului în ultimele zece minute ale partidei. Prepeliță a restabilit egalitatea în minutul 81 cu după o deviere cu capul a lui Leca, iar speranțele argeșenilor de a obține un rezultat bun au renăscut. FC Argeș a dat lovitura de grație în minutul 87 dintr-un penalty transformat de Buhăescu, la un henț în careu comis de Țicu. Cu cele trei puncte câștigate la Ploiești, FC Argeș a ajuns la 26 de puncte și a urcat pe locul 3 al play-off-ului, poziție care duce la barajul pentru promovare. Alb-violeții sunt la mâna lor în lupta pentru promovare, bătălia finală fiind programată duminică, de la ora 18.30, pe propriul teren, cu liderul UTA Arad. Cu o eventuală victorie, alb-violeții vor face pasul în Liga I după o absență de aproape 12 ani.

Caseta tehnică:
⚽ Petrolul Ploiești: R. Avram – Bărboianu, Andr. Răuță, Ant. Manolache, Țicu – Gab. Deac, Meza Colli, Laur. Marinescu (cpt.)(Younes 84′), Vajushi (M. Bratu 76′) – Șt. Blănaru (Pierce 61′), Arnăutu (Ekollo 76′). Rezerve neutilizate: C. Lungu – Sîrghi, D. Enache. Antrenor: Costel Enache.
⚽ FC Argeș: Micle – D. Oancea, Turda, Mih. Leca, N. Mușat – I. Șerban (Brînzan 69′), Prepeliță (cpt.), I. Năstăsie (Rob. Grecu 78′) – Matiș, Buhăescu (Andr. Panait 90+2′), N. Popescu (Alin Popa 69′). Rezerve neutilizate: Agachi – Motroc, Mirică. Antrenor: Ionuț Badea.
⚽ Cartonașe galbene: Marinescu / Leca
⚽ Stadion: Ilie Oană Fără spectatori
⚽ Arbitru: Sebastian Colțescu(Craiova)
⚽ Arbitri asistenți: Alexandru Vodă(Alba Iulia), Marius Badea (Vâlcea)
⚽ Arbitru rezervă: Marian Barbu(Făgăraș)
⚽ Observatori: Mircea Bucur(Târgu Mureș), Constantin Gheorghe (Suceava).

Filmul meciului:
– min.2: Oncea centrează în careu, însă Avram reține cu siguranță.
– min.5: Același Oancea trimite de la 25 m peste poartă.
– min.6: Sergiu Arnăutu trage pe centru de la 25 de metri, Micle scapă mingea în față și o reține.
– min.14: Arnăutu primește o pasă în careu de la Blănaru, Micle îl agață, iar centralul dictează lovitură de la 11 m.
– min.15: 1-0!
– min.21: Năstăsie îi pasează pe culuar lui Nini Popescu care pătrunde în careu, dar trage în bara laterală!.
– min.25: Matiș șutează peste transversală de la 20 m.
– min.39: Șerban trage de la 30 m, însă balonul trece la o palmă de bara laterală.
– min.41: Nini Popescu șutează din interiorul careului, însă un fundaș ploieștean se interpune pe direcția șutului și respinge în corner.
– min.44: Arnăutu trage puternic din interiorul careului, însă Micle respinge în lateral.
– min.52: Buhăescu îi pasează în spate lui Matiș, care de la 20 m, trage pe lângă poartă.
– min.53: Buhăescu deviază cu capul pe spate către propriul portar, la un corner bătut de Marinescu, Deac plonjează și trimite balonul în bara laterală!.
– min.56: Matiș trimite de la 25 m peste poartă.
– min.59: Marinescu șutează puternic de la 25 m, însă Micle reușește să respingă.
– min.76: Brînzan greșește o minge la 30 m de poarta, Deac interceptează și trage la poartă, însă Oancea se interpune pe direcția șutului și respinge în corner.
– min.81: 1-1!
– min.87: Alin Popa încearcă să centreze în careu, Țicu atinge balonul cu mâna, iar centralul Colțescu indică punctul cu var.
– min.87: 1-2!
Cum s-au marcat golurile:
– min.14: 1-0! Arnăutu primește o pasă în careu de la Blănaru, Micle îl agață, iar centralul Colțescu dictează lovitură de la 11 m care este transformată de Vajushi.
– min.81: 1-1! Mușat execută o lovitură liberă, Leca deviază cu capul, iar Prepeliță trimite în plasă din 6 m!.
– min.87: 1-2! Alin Popa încearcă să centreze în careu, Țicu atinge mingea cu mâna, iar centralul Colțescu dictează lovitură de la 11 m care este transformată de Vasile Buhăescu.

Culisele meciului
A debutat Micle
Din cauza absenței lui Răzvan Ducan care a fost suspendat pentru meciul cu Petrolul din cauza cumului de cartonașe galbene, antrenorul Ionuț Badea a fost nevoit să-l titularizeze pe portarul George Micle, achiziționat în iarnă de la Sportul Snagov, echipă care s-a retras din competiție din cauza problemelor financiare. Micle nu l-a dezamăgit pe Badea, gooal-keperul argeșean având intervenții bune în disputa cu petroliștii.
Marinescu, la un pas de bătaie cu fanii Petrolului
După meci, cel mai experimentat jucător din lotul Petrolului, Laurențiu Marinescu, s-a luat la ceartă cu câțiva suporteri aflați în afara stadionului „Ilie Oană”. Petrolul a ratat promovarea în Liga 1 pentru al doilea an consecutiv. „Băi, nesimțitule! Nu poți mai mult de atât!”, i-a strigat un suporter lui Marinescu, moment în care spiritele s-au încins.
Prepeliță vrea să se retragă
La finalul meciului cu Petrolul, căpitanul alb-violeților, Andrei Prepeliță a anunțat că se gândește la retragere, dacă jucătorii vor fi obligați să stea în cantonamente: ”Eu, unul, dacă va fi, o să renunț și asta e. Nu mi se pare normal ca fotbaliștii să stea în cantonament două săptămâni. Două săptămâni poate se poate sta, dar sezonul următor nu știu ce se va întâmpla. Eu, unul, dacă va fi, o să mă retrag și asta e. Nu pot să stau. Avem și noi viață, familie. Și fotbaliștii au de plătit rate, de mers la grădiniță cu copiii și alte lucruri. Facem un efort acum, până se termină play-off-ul, iar după vom vedea”, a spus Prepelițădupă meci, la microfonul Digi Sport. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.