CIOLAN CU LEGUME

0



TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 120 min
Gata în: 2 ore, 30 min.
INGREDIENTE:
1,5 kg ciolan de porc
200 gr. bacon
50 gr. unt
50 ml ulei
3 cepe
2 ardei graşi
câţiva căţei de usturoi
cimbru uscat
1 foaie dafin
1 kg cartofi
sare
MOD DE PREPARARE:
1. Ciolanul bine curăţat și, eventual, pârlit se pune la fiert în apă cu puţină sare într-o oală sub presiune. Se lasa o oră la fiert din momentul în care începe să fluiere.
2. Între timp, se curăţă ceapa, ardeii și cartofii. Se pun toate la fiert în apa rece și se lasă 15 minute. Se scot cu o spumieră și se soteaza în unt împreună cu baconul tăiat cuburi foarte mici.
3. Ciolanul se așează într-o tavă și se dă la cuptor și se stropește cu un pic de ulei. Se lasă o oră.
4. Cu 15 minute înainte de a fi gata, se pun și legumele sotate, se adaugă foaia de dafin și usturoiul, se presară cu cimbru și se continua coacerea.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.