Evenimente Centrul Cultural Pitești

0
0


Centrul Cultural Pitești pregătește pentru perioada 10 – 14 august noi evenimente cultural-educative și de dezvolta­re personală, care pot fi urmărite exclusiv online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):


Prelegerea cu tema Armată și armament în Egiptul antic, susținută de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. în istorie Marin Toma, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”.
Evenimentul va avea loc live, marți, 11 august, de la ora 14.00, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești.„Despre egipteni se poate spune că au fost poporul cel mai puţin războinic al antichităţii (cel puţin orientale).
De-a lungul întregii sale istorii, armata Egiptului antic a evoluat în paralel cu societatea egipteană.
Dacă la începuturile organizării statale egiptene principalele arme erau măciuca, bumerangul sau toporul, cu timpul vor fi folosite arcul şi săgeata, sabia, suliţa, carul de luptă, coiful şi altele”, precizează Marin Toma.
Cultură și credință în societatea contemporană
Prelegerea cu tema Cultura Occidentală și Cultura Orientală. Aspecte istorice și contemporane, susținută de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Cultură și credință în societatea contemporană”.
“În Orient s-au dezvoltat cul¬turi statice, echilibrate, tradiționale, spre deosebire de cultura noastră, care este dinamică, fără un sistem de principii, într-o permanentă frământare. Nu chestiunea dacă în Orient și în cultura lui se găsește Adevărul ne preocupă, ci studiul comparativ, pe baza căruia vrem să desprindem, în mod obiectiv, caracterele culturii occidentale, în opoziție cu cele ale culturii orientale.(…)
Acestea sunt câteva aspecte pe care ne propunem să le analizăm în expunerea noastră cu referire și la câteva mari personalități care marchează și exprimă prin creația lor specificul celor două culturi”, spune Marius Andreescu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.