Angajat de la penitenciar fugărit de Poliție!

0
  • Conducea fără permis



Şoferii aflaţi în trafic ieri dimineaţă, în zona stadionului Nicolae Dobrin, au fost martorii unei urmăriri neobişnuite. Un echipaj de polişie rutieră gonea după un TICO al cărui şofer refuzase să oprească la semnal. Maşina mică se strecura printre autovehiculele de pe şosea accelerând la maximum. Oamenii erau amuzaţi dar şi contrariaţi de manevrele riscante ale „micului gigant”, întreaga scenă părând un film de comedie.


„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești care acționau pe strada Nicolae Dobrin, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism. Întrucât conducătorul acestuia și-a continuat deplasarea, echipajul a pornit în urmărirea acestuia, urmărire care a continuat până pe o stradă lăturalnică de la limita dintre Pitești și comuna Bradu. Bărbatul a coborât din mașină și a încercat să fugă pe terenul cu vegetație abundentă din apropiere însă a fost prins de polițiști. Din verificări s-a stabilit că acesta avea dreptul de a conduce suspendat. S-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. Cercetările continuă pentru luarea tuturor măsurilor legale”, declara Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș. Oamenii legii nu au fost efectuat uz de armă și nu au rezultat pagube materiale. După ce a fost prins, Lucian P. în vârstă de 45 de ani, din Piteşti le-a mărturisit poliţiştilor că este agent în cadrul Penitenciarului Mioveni. Bărbatul avea permisul reţinut pentru depăşirea limitei legale de viteză, contravenţie din anul 2018.
A contestat procesul verbal al poliţiştilor din cadrul IPJ Mehedinţi la Judecătoria Strehaia, acţiunea fiindu-i respinsă. Nu s-a dus să predea permisul, aşa cum prevede legea, în 30 de zile de la sentinţă ci după câteva luni. Din acest motiv, pe lângă cele 90 de zile cât îi fusese suspendat dreptul de a conduce, a mai primit o prelungire de 30 de zile, în total 120 de zile. Măsura a intrat în vigoare de la începutul lunii august. Lucian P. a avut contravenţii la regimul rutier trei ani la rând, în 2016 la Mioveni, în 2017 la Curtea de Argeş şi 2018 în judeţul Mehedinţi, de fiecare dată contestând deciziile. Ieri, la audieri, agentul de penitenciar nu a avut o explicaţie asupra refuzului său de a opri la semnalul poliţiştilor. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani şi îşi va pierde locul de muncă. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.