A murit scriitorul Nicolae Cosmescu

0



Duminică, a murit scriitorul argeşean Nicolae Cosmescu, re­dactorul-șef al revistei literare „Cuvântul arge­șean” și coordonatorul Cenaclului „Armonii argeșene”, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.


„Colectivul Centrului Cultural Pitești anunță cu adâncă durere, încetarea din viață a scriitorului Nicolae Cosmescu, redactorul-șef al revistei literare Cuvântul Argeșean. O grea pierdere pentru instituție, unde Nicolae Cosmescu desfășura o bogată activitate culturală, prin formarea redacției revistei Cuvântul Argeșean, publicație a Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, care apare la două luni, cu sprijinul Centrului Cultural Pitești. A pus bazele Cenaclului „Armonii Argeșene”, pe care l-a coordonat, mișcare literară lunară, în care a promovat condeieri consacrați, și mai ales debutanți. A mai inițiat și coordonat la Centrul Cultural Pitești, proiectul cultural-educativ sub genericul „Față în față cu eroii din cărți”, aducând în fața publicului interesat, personalități pe care le-a evocat în cărțile sale despre motorsportul argeșean, domeniu în care a lucrat ca inginer auto. Omagiu și recunoștință pentru îmbogățirea vieții culturale piteștene și drum lin printre aștri, stimate domnule Nicolae Cosmescu! Dumnezeu să-l odihnească și condoleanțe familiei îndurerate”, este mesajul transmis ieri de Centrul Cultural Piteşti.
Renumit pilot de raliu
Născut la 2 iulie 1950 în Piteşti, publicistul Nicolae Cosmescu a fost membru al Ligii Scriitorior Români, inginer auto, pilot, şef de echipă de raliu și jurnalist în domeniul automobilismului. În urma cu doi ani a lasant cartea „Așa am devenit legende” care este o poveste despre lumea raliurilor și despre o echipă devenită legendară la confluența anilor ’80 cu ’90, IATSA Pitești, pe care Nicolae Cosmescu a condus-o în perioada ei de glorie. Echipa de raliuri IATSA Pitești a fost campioană națională la echipe în 1988 și 1991, iar în 1988 a câștigat și Trofeul „Dacia Sport”. Conducătorul echipei între 1986 și 1993, când s-a desființat, a fost scriitorul Nicolae Cosmescu. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.